IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана Пападопулу води „Моцарт в Прага“...

27 април 2016 10 32

Помагат ѝ Максим Ешкенази и Владо Пенев

Снимка: Фортисимо Фамилия

Снимка: Фортисимо Фамилия

Надълбоко в класическата музика отново ще ни отведе поредният концерт на Фортисимо Академия в Зала „България“.

След Вивалди и Монтеверди, идва ред на финалния концерт за сезона „Моцарт в Прага“. Събитието ще е на 29 май от 19.00 часа.

Много се знае за великия композитор, но този концерт ще разкаже за него по необичаен начин. „Детето-чудо“ остава на заден план, за да отстъпи място на по-зрялата гледна точка към изкуството на Моцарт и по-специално периодът му в Прага.

Ще чуем арии из оперите „Сватбата на Фигаро“ и „Дон Жуан“ в изпълнение на солистите Ралица Ралинова (сопран), Валери Турманов (баритон), Пламен Кумпиков (бас).

На сцената ще излязат музикантите от Софийска филхармония, които под диригентството на Максим Ешкенази ще изпълнят „Пражката“ симфония на Моцарт – Симфония N38, а актьорите Владо Пенев и Ана Пападопулу ще преведат зрителите през един от най-щастливите и успешни моменти от живота на Моцарт, а именно – посещенията му в чешката столица Прага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари