IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Запрянов във вселена с три слънца в "Кръстопът"

19 август 2016 08 00

Младият автор издава и разпространява сам книгата си

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Димитър Запрянов е едва на 25 години, но вече издаде първия си роман "Кръстопът”. При това го направи без помощта на издателство в София.

Според младия автор, много писатели у нас правят точно като него, тъй като родните издателства се притесняват да рискуват с български неизвестни автори.

А самият роман би се харесал на Читателите, обичащи книги като Хари Потър (Дж. К. Роулинг), Пърси Джаксън (Рик Риърдън), Реликвите на смъртните (Касандра Клеар) и Тайните на безсмъртния Никола Фламел (Майкъл Скот).

Димитър Запрянов харесва именно фентъзи и сред любимите му писатели са Толкин, Дан Браун, Джо Абъркромби, Артър Конан Дойл, Майкъл Скот.Димитър е от Димитровград и до колкото знае е първият от семейството, който се занимава с литература. "Всички обичат да четат книги, но аз съм първия, който е написал една”, споделя младият автор.

А докато следва първи курс висше в Стопанската Академия в Свищов, няма компютъри почти никаква връзка с интернет. Почти цялото си свободно време прекарва в четене и някак това го запленява да седне и той да напише книга.

Сюжетът в „Кръстопът” ни среща с Гарет. Героят води спокоен и еднообразен живот, който е смущаван единствено от сънищата му. А те все повече обсебват мислите му, докато една нощ, на купон му се привиждат странни същества. Разстроен той излиза на въздух, но изведнъж се намира на странно пустинно място, а в небето греят три слънца.

Гарет трябва да разбере къде е, да оцелее и ако е възможно да се върне към скучния си, безметежен начин на живот. По време на пътуването си той ще научи много нови неща за себе си... които могат да го унищожат. Книгата може да бъде поръчана от Facebook страницата й.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари