IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Цар Лъв“ ще ръмжи и в игрална версия

29 септември 2016 07 50

Disney подготвят адаптацията му

Снимка: Disney

Снимка: Disney

Киностудията Disney потвърди намерението си да заснеме игрална версия на „Цар Лъв“, а режисурата е поверена на Джон Фавро, се съобщава на официалния сайт на компанията.

Както отбелязват от екипа, решението „Цар Лъв“ да се появи отново не идва случайно, а е породено от многото успехи на продукцията – три „Оскар“-а, „Златен глобус“ и „Грами“.

От компанията отбелязват, че игралните им проекти също имат голям успех, а като примери дават „Господарка на Злото“, „Драконът моят приятел“, „Пепеляшка“, а също напомнят, че се работи по новия „Красавицата и Звяра“, който трябва да излезе през 2017 г.

Фавро е доказал, че се справя много добре с подобни проекти с режисурата на „Книга за джунглата“, а също така работи и над продължението ѝ.

Новият „Цар Лъв“ ще включва песни и мелодии от оригиналния филм, над които са работили Ханс Цимер и Елтън Джон. Все още не е известна датата, на която ще излезе новата продукция на голям екран.

„Цар Лъв“ е една от най-известните анимации на Disney. Излиза през 1994 г. и събира в боксофиса рекордна сума за времето си – почти милиард долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари