IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мис Бум Бум“ пресъздадоха „Тайната вечеря“ в оскъдно облекло

25 октомври 2016 15 40

Красавицата на мястото на Христос помолила Бог да им прости

Снимка: Splash News

Снимка: Splash News

Участнички от конкурса „Мис Бум Бум“ получиха доста критики след като пресъздадоха картината „Тайната вечеря“, но в оскъдно облекло, пише Daily Mail.

Осем финалистки позираха в оранжеви бикини като се опитаха да повторят позата на героите от платното.

По информация на изданието, някои религиозни лидери счели това за неуважително. Жените също така се съревновават в Бразилия, която е една от най-големите католически страни в света.

Някои от участничките в конкурса се опитаха да се оправдаят като признаха, че са били против идеята да копират религиозно изображение, но не са могли да откажат на организаторите, тъй като са подписали по-рано договор.

„Заради това не можах да спя и вече поисках прошка от Господ. Моля го да прости на мен и на всички останали. Отидохме твърде далеч“, казала една от участничките – Дайана Фегуредо, застанала на мястото на Иисус Христос.

Конкурсът „Мис Бум Бум“ е измислен през 2011 г. и се радва на особена популярност в страната, тъй като там пищните женски форми са считани за огромна привлекателност.

„Тайната вечеря“ от Леонардо да Винчи е създадена през 1495-1497 г. в доминиканския манастир Санта Мария дела Грацие в Милано. На нея е изобразен Иисус Христос с 12-те апостоли.

Фигурата на Христос е разположена в центъра, а акцентът е върху реакциите на апостолите, когато Иисус им съобщава, че някой от тях ще го предаде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари