IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мариус Куркински: Живеем в грях!

26 октомври 2016 07 40

Актьорът и режисьор се готви за снимките на филм по Хайтов

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът и актьор Мариус Куркински подготвя новия си проект – моноспектакъла „Черното пиле“ по Николай Хайтов. Малко след това започва и заснемането на филм по Хайтов.

„Не очаквах. Винаги съм бил отхвърлян от филмовия център.“, разказва той и се учудва, че този път са одобрили проекта му.„Не съм склонен към равносметки, защото съзнавам, че съм в преходен период от живота си, в който просто нещата се случват и е рано така да ги класифицирам“, обясни Мариус Куркински пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че не е точно мечтател, тъй като само детските мечти са истински.„След една определена възраст от 25 – 33 нататък не може да се говори вече за мечти, тогава е времето за изпълняването им. Аз вярвам в това. Меря го по себе си, че мечтите които имах като дете, се изпълниха навреме а сега оттук нататък трябва просто да ги поддържам и да работя“.

Актьорът и режисьор вижда как светът върви в нехуманна посока. Постиженията на човечеството в изкуството, достиженията на духа във вярата, техническите постижения в медицината, всички те са напразни и човек започва да се издава, че те са били продиктувани само от нещо греховно. „Живеем в грях, затънали“, казва Куркински.

Разказва, че намира спасение във вярата и в убеждението, че всеки ден трябва да опитваш отново да се поправиш.

Актьорът сподели своя прочит на нещата от съвременния свят и влиянието, което те оказват върху човечеството: „Светът по принцип главоломно върви в една нехуманна посока, че постиженията на човечеството в изкуството, достиженията на човешкия дух във вярата, техническите достижения дори в медицината, като че ли всички те са напразни и човекът започва да се издава, че те са били продиктувани от нещо греховно“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари