IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам: Коледен бухал от шишарка

30 ноември 2016 06 00

15 минути и ще имате най-чаровната коледна украса

Снимка: liagriffith.com

Снимка: liagriffith.com

Дядо Коледа вече подготвя шейната си и скоро ще заобикаля родните комини. С добрия старец идва и красивата коледна атмосфера. Отвсякъде лъха аромата на канела и джинджифил, в далечината се чува коледна песен...

Тази Коледа можете да украсите дома си по един по-природосъобразен начин. Предлагаме ви декоративни бухалчета от шишарки и вълна.

Инструменти: ножица, макетен нож, пистолет за горещ силикон, молив

1. Необходими материали

3 бр. средно големи шишарки

5 парчета вълнен плат за декорации в цветове: бяло, синьо-зелено, черно, тъмносиньо, оранжево (можете да ги откриете в хоби и някои цветарски магазин срещу символична сума)

1 коркова тапа

1 тънка спираловидна четка за почистване на бебешки шишета в цвят кафяво (ако не можете да откриете кафява, боядисайте със спрей)

2. Клъцни-срежи

(фото: 3)

Създавайки тази мъдра птица, ще трябва да съсредоточим ресурсите си върху три области – очи, криле и крачета.

Използвайте шаблона, който сме ви предоставили, за да изрежете всички анатомични елементи за бухалчето, като аранжирате цветовете стъпаловидно от по-светлия към по-тъмния (пример: бяло-кафяво-черно).

Кафявите елементи, които играят ролята на очички, можете да изрежете от корковата тапа, използвайки макетния нож.

3. Лепене „Етап 1“

След като сте изрязали необходимите форми, започнете да изграждате лицето на коледния бухал. За целта стартирайте с първия елемент, който в трите различни вариации е бял, син или синьо-зелен. Продължете със залепване на зениците на очите и оранжевите нослета. Финализирайте елемента с ирис и вежди.

Крилете на бухала са още по-лесни за изработване. Трябва да съедините капкообразните изрезки с горещ силикон и да поставите декоративни точици, ако сметнете за необходимо.

4. Лепене „Етап 2“

Позиционирайте шишарките в удобна за вас позиция и залепете очите и крилете.

5. За крачетата

Основата на вашия бухал можете да изработите от много тънка четка за почистване на бебешки шишенца, обагрена в кафяв цвят. Изрежете две U-та от четката и усучете едното около другото, получавайки нещо като Е.

6. Финализиране

Залепете крачетата за тумбестия край на шишарката и се насладете на чаровния бухал.

Весели празници!

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари