IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родители превърнати в прасета в „Отнесена от духовете“

9 декември 2016 07 00

Оскаровата анимация в ТР „Сфумато“

Снимка: Про филмс

Снимка: Про филмс

Отново с един от най-големите майстори на анимацията Хаяо Миядзаки и неговото студио Гиблище ни срещне прожекцията в ТР „Сфумато“. Този път ще може да гледаме „Отнесена от духовете“.

Прожекцията е на 11-и декември от 16.00 часа, част от Детския киноклуб на Българско кинообщество с вход свободен.

Филмът е носител на „Златна мечка“ от фестивала в Берлин (2002), а през 2003 г. печели „Оскар“ за най-добра анимация. Считан е за най-касовата продукция в историята на японското кино досега.

Сюжетът ще ни запознае с приключенията на 9-годишната Чихиро и родителите ѝ, които зла магьосница превръща в прасета. Момиченцето попада в паралелен свят, обитаван от духове, магьосници и чудовища. Благодарение на добротата и смелостта си, а и на новия си приятел Хаку, Чихиро успява да развали магията и да освободи себе си и семейството си.

По традиция, след филма ще провокираме най-малките зрители да останат за игра, целяща да запознае децата с различни особености на анимационните филми и да ги приобщи към езика на киното.

Всеки присъстващ на тази прожекция ще има възможността да получи индивидуална членска карта към Българско кинообщество, с която през 2017 г. ще има достъп с предимство до прожекциите, творческите работилници и всички останали събития, организирани от клуба.

Филмът е дублиран на български език.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари