IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без изненада: „Игра на тронове“ – любим на пиратите

28 декември 2016 08 20

Сериалът оглавява класацията за пета поредна година

Снимка: HBO

Снимка: HBO

Телевизионният сериал „Игра на тронове“ на HBO за пета година поред води класацията за най-често теглени от пирати телевизионни предавания в интернет, съобщи Нюзру.

По 350 хиляди души едновременно сваляли торентите с отделните епизоди от последния сезон на сериала. Напоследък все повече зрители предпочитат онлайн стрийминга и може да се предположи, че числото на потребителите скоро ще нарасне.

„Живите мъртви“ запазва втората позиция в класацията, а дебютиралият през годината сериал „Западен свят“ по HBO е на трето място.

В първата десетка са още сериалите за супергероят „Светкавицата“, приключенският „Стрелата“, широко популярните „Теория за Големия взрив“, „Викинги“, „Луцифер“, юридическият „Костюмари“ и новият проект на Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей „The Grand Tour“.

Сериалът „Игра на тронове“ е екранизация на незавършената фентъзи сага „Песен за огън и лед“ на писателя Джордж Р. Р. Мартин, която излиза от печат от 1996 г. Произведението е посветено на историите на няколко знатни семейства, граждански войни, интриги, отравяния и магии. Негова отличителна характеристика е нетипичната за фентъзи романите неприкрита „средновековна“ жестокост, а също и неочакваната, но оправдана в логиката на повествованието гибел на много от главните герои, което шокира читателите и зрителите.

Фентъзи сериалът излезе на екраните през 2011 г. и е удостоен с много престижни награди, като постави рекорд на общия брой спечелени статуетки „Еми“ – 38. Премиерата на седмия сезон ще бъде през 2017 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари