IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Райън Гослинг посвети първия си „Златен глобус“ на Ева Мендес

9 януари 2017 08 00

Мюзикълът „Ла Ла Ленд“ се оказа златният филм на наградите

Снимка: splashnews.com

Снимка: splashnews.com

Райън Гослинг, Ема Стоун и техният филм-мюзикъл „Ла Ла Ленд“ триумфираха на тазгодишните награди „Златен глобус“.

И двете звезди направиха много емоционални изказвания, приемайки наградите си за най-добър актьор и актриса.

Общо лентата „Ла Ла Ленд“, която си беше фаворит и при номинациите, взе цели седем награди, освен в най-престижните актьорски категории, за екипа на мюзикъла отидоха статуетките за най-добър филм – комедия или мюзикъл, за режисьор (Деймиън Шазел), за сценарий (отново Шазел), за оригинална музика и за оригинална песен („City of Stars“).

Събитието се проведе вчера вечерта в емблематичния хотел „The Beverly Hilton“ в Бевърли Хилс, Калифорния.

36-годишният Райън посвети победата си на своята приятелка и майка на двете му дъщери Есмералда и Амада - Ева Мендес, както и на покойния ѝ брат, който наскоро почина от рак.

Това беше първият „Златен глобус“ за Гослинг, но той реши да постави фокуса не върху себе си, а върху своите най-близки и скъпи хора.

Талантливият актьор заяви: „Бих искал да се опитам да благодаря на един специален човек и да кажа, че докато пях, танцувах и свирех на пиано, което беше едно от най-добрите ми преживявания, свързано с филм, една милейди повиваше голямата ни дъщеря, бременна с втората ни дъщеря, а в същото време се грижеше за брат си, който се бореше с рака. Това преживяване ме промени със сигурност. Така че миличка, благодаря ти!“

Снимка: splashnews.com

Трагикомедията „Ла Ла Ленд“ разказва за любовната история на джаз пианист и млада актриса. „Това е филм за мечтатели и аз мисля, че надеждата и креативността са две от най-важните неща в света“, заяви Ема Стоун, която пък посвети трофея си на всички креативни хора, които понякога имат усещането, че „вратата се тръшва под носа им, но след това намират сили в себе си, за да продължат напред“.

Сред другите победители на вечерта бяха филмът „Лунна светлина“, който получи „Златен глобус“ в категорията Драма.

Братът на Бен – Кейси Афлек взе „Златен глобус“ за най-добър актьор в драмата „Манчестър до морето“.

С награда за най-добра актриса във филмова драма бе удостоена французойката Изабел Юпер за филма „Тя“, като същата лента на холандския режисьор Пол Верховен, взе награда и за най-добър чуждоезичен филм.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при британеца Арън Тейлър-Джонсън за „Хищници в мрака“. Със „Златен глобус“ за най-добра актриса в поддържаща роля бе удостоена американката Вайола Дейвис за „Огради“.

Най-добър анимационен филм стана „Зоотрополис“. Мерил Стрийп получи своя почетен „Златен глобус“.

В телевизионните категории наградата за най-добра комедия бе присъдена на сериала „Атланта“, а „Корона“ взе „Златен глобус“ за най-добра драма.

Призът за най-добър телевизионен филм/минисериал отиде при „Народът срещу О. Дж.: Американска криминална история“.

Ексгаджето на Тейлър Суифт – Том Хидълстън и Хю Лори пък взеха награди за най-добър актьор и най-добър актьор в поддържаща роля за сериала „Нощният мениджър“.

Снимка: splashnews.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари