Далечната галактика се приближава все по-близо до нас. От Дисни обявиха своите планове за тематични земи на Междузвездни войни, като потвърждават, че те ще отворят врати през 2019 г. Това ще се случи едновременно в Дисниленд в Калифорния и Светът на Уолт Дисни Уърлд във Флорида.

Идеята за атракционите, които е планирано да бъдат разположени на близо 57 декара, за първи път е обявена през 2015 г., а те ще бъдат най-големият еднотематичен атракционен парк.

Главният изпълнителен директор на Дисни Боб Айгър споделя, че земите на Междузвездни войни, които все още нямат официално име, предстои да направят своя дебют през 2019 г., когато се очаква по кината да излезе и Междузвездни войни: Епизод 9.

Айгър допълва, че на всяко място гостите ще бъдат транспортирани до невиждана досега планета, където героите от Междузвездни войни и техните истории оживяват.

Още по темата

Планира се още атракцията да заведе гостите и в сърцето на епична битка между Щурмоваците от Първия ред и Съпротивата. Почитателите ще имат възможност и да посетят отдалечено търговско пристанище.

През изминалата година Харисън Форд промотира плана за новите паркове по време на 60-ата годишнина на Дисниленд. Актьорът изигра емблематичния Хан Соло в четири от филмите Междузвездни войни.