IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цензурираха тоалета на Чарлийз Терон на Оскарите по иранска телевизия

1 март 2017 14 00

Актрисата обяви победителя за чуждоезичен филм – Асгар Фархади

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Актрисата Чарлийз Терон бе показана как обявява победителя на Оскарите за чуждоезичен филм Асгар Фархади по иранската телевизия, но бе с цензуриран външен вид.

Според иранските закони, жените, появяващи се на публично място, в това число и по телевизията, са длъжни да бъдат облечени в хиджаб, който покрива главата, краката и ръцете.

Затова пък Терон на церемонията за връчването на филмовите награди бе с тоалет с дълбоко деколте и големи диамантени обеци. Визията ѝ бе в пълен противовес с порядките в Иран и телевизията ѝ нарисува изкуствено деколте и ръкави.

Асгар Фархади спечели златната статуетка за филма си „Търговският пътник“. Това е второ такова отличие, което получава.

През 2011 г. той получи приза и за филма си „Раздяла“. Самият режисьор не присъства на тържествената церемония, заради политическия указ за мигрантите на Доналд Тръмп.

Той и останалите номинирани режисьори в същата категория написаха изявление, в което изказваха недоволството си от това решение на държавния глава на САЩ.

<p><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStealthyFreedom%2Fvideos%2F1694604250553662%2F&amp;show_text=0&amp;width=560" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" allowtransparency="true" allowfullscreen="true" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe></p>

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари