IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принс заобикалял закона заради обезболяващи

18 април 2017 12 40

Получавал рецепти под чуждо име

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съдебни документи, разсекретени заради разследването на смъртта на Принс, показаха, че лекар и близък приятел на музиканта са му помагали да получава опиоидни обезболяващи, които се отпускат само с рецепта, съобщи Асошиейтед прес.

Как Принс се е снабдил с фентанилът, който го уби, обаче не става ясно.

Клетвените декларации бяха обнародвани в съда на окръг Карвър в рамките на разследването на смъртта на музиканта. Те показват, че властите са претърсили имението му Пейзли парк, проследили са телефонните разговори на сътрудниците му и са прегледали имейла му, за да разберат как се е снабдил със синтетичния опиоид фентанил, който е 50 пъти по-силен от хероина.

Документите показват, че Принс се е борил с пристрастяването си към опиоиди. Само шест дена преди смъртта си той се почувства зле по време на полет и самолетът кацна по спешност в Илинойс. Тогава Принс е върнат в съзнание с две дози от медикамент, който противодейства на свръхдоза опиоид.

В клетвената си декларация д-р Тод Шуленберг, прегледал Принс на 7 април и на 20 април, ден преди смъртта му, казва, че му е предписал оксикодон същия ден, когато самолетът е кацнал по спешност, но рецептата е била на името на Кърк Джонсън, за да бъде запазено в тайна името на музиканта.

Джонсън е приятел и сътрудник на Принс.

В дома на Принс са открити много различни лекарства, включително и опиоиди. Някои от тях са били предписани на Джонсън, предаде АФП. Според полицията, певецът е страдал от наркозависимост.

Принс беше намерен мъртъв в дома си на 21 април 2016 г.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари