Шведската актриса Алисия Викандер е най-вероятната изпълнителка и на ролята на следващото „момиче на Бонд“, пише в. „Daily Express“.

Интересът към екранната поредица за агент 007 се възроди наскоро, след като беше оповестено, че 25-ият филм ще тръгне по кината през ноември 2019 г.

Въпреки спекулациите, че новият Бонд – британският актьор Даниъл Крейг, ще се завърне в образа, участието му все още не е потвърдено официално. Остава въпросът и кое ще е следващото „момиче на Бонд“.

В опит да отговорят на този въпрос, експерти са анализирали данни за 72-те досегашни момичета на Бонд в над 50-годишната филмова поредица за приключенията на шпионина.

Специалистите са отчели шест показателя, сред които възраст, цвят на косата, височина, националност. Най-висок резултат измежду 10-те най-вероятни претендентки за ролята е получила шведската актриса и носителка на „Оскар“ Алисия Викандер.

Следват Рейчъл Хърд-Ууд, Еларика Галахър, Лили Колинс, Софи Куксън, Ема Уотсън, Емилия Кларк, Емили Ратайковски, Дейзи Ридли и Кая Скоделарио. Фаворитките на букмейкърите Марго Роби, Дженифър Лорънс и възлюбената на принц Хари, Меган Маркъл, остават извън Топ 10.