Шотландецът Калвин Харис за пети пореден път зае първото място в годишната класация на сп. Forbes за най-високоплатени диджеи, предаде Ройтерс.

Финансовата библия отчита печалбите на класираните в сферите им на изява за период от 12 месеца, приключил на 1 юни 2017 г.

За посочения период 33-годишният диджей Калвин Харис е спечелил 48,5 милиона долара, основно от участията си в Лас Вегас и на фестивали, както и като продуцент на хитови парчета.

Сред тях е и собственият му хит „Feels“, записан в сътрудничество с Кейти Пери и Фарел Уилямс. Холандският диджей Тиесто – първенецът от 2012 г., заема второто място в класацията с 39 милиона долара.

На трето място е дуото „Чейнсмокърс“, подпомогнато отчасти от успеха на хитовите си парчета „Closer“ в сътрудничество с певицата Холзи и „Something Just Like This“ в сътрудничество с „Колдплей“.

Списъкът, в който намират място още французинът Давид Гета и германецът Зед, свидетелства за липсата на разнообразие в тази сфера на изява – Топ 10 на най-печелившите диджеи включва само мъже, предимно бели, от САЩ и Европа.