IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Падението на Уейнстейн – край на „праисторическите мъже“

18 октомври 2017 08 00

Катрин Зита-Джоунс и Рийз Уидърспун говорят за насилие и срещу тях

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Падението на холивудския продуцент Харви Уейнстейн може да бележи края на „праисторическите мъже“, които посягат на жените, каза актрисата Катрин Зита-Джоунс, на представянето на телевизионния филм „Кокаинова кръстница“ на международния пазар на аудиовизуална продукция в Кан, предаде АФП.

Катрин Зита-Джоунс се надява скандалът да е поврат в отношението към жените не само в Холивуд, а и „във всички сектори, институции, училища“. За жените „равнопоставеността на работното място си остава борба“, допълни актрисата, като се пошегува, че не е необходимо те да постъпват като героинята ѝ, която реагира на сексизма с куршум в главата на виновника.

Сексизмът не е „проблем, запазен за киното, театъра или телевизията – настоя Катрин Зита-Джоунс. – Непрекъснато обвиняват жените, че са прекалено амбициозни. Мъжете не могат да го разберат. Трябва да се гордеем, че сме амбициозни, а не да го крием“.

Покрай скандала с Уейнстейн много актриси споделиха, че са преживели сексуален тормоз. Поредната звезда, която признава за това е Рийз Уидърспун. Звездата каза, че режисьор ѝ е посегнал, когато е била на 16 години.

Актрисата, която е на 41 години, призна, че се е решила да говори за случилото ѝ се на галата „Жените в Холивуд“ на сп. „Elle“ в Бевърли хилс след разкритията за скандалното поведение на продуцента. Тя каза, че инцидентът още я тормози.

„Трудно ми е да предам разнородните чувства, които съм изпитала, безпокойството и вината, че не проговорих по-рано... Чувствам истинско отвращение към режисьора, който ме нападна, когато бях на 16 години и възмущение от агентите и продуцентите, които ме накараха да мисля, че ако искам роли, трябва да мълча“.

Рийз Уидърспун каза, че този инцидент не е бил единствен, но вече се чувства „много по-малко самотна“, след като е чула разказите на колежките си. Тя изрази надежда „животът вече да е различен“, защото хората подкрепят засегнатите от проблема.

Актрисата Дженифър Лорънс също сподели горчив опит при старта на кариерата си. Носителката на „Оскар“ разкри, че в ранните години на кариерата ѝ е трябвало да отслабне със седем килограма за две седмици, за да получи роля във филм, предаде Асошиейтед прес.

Продуцентката я накарала да позира гола с по-слаби от нея момичета, като „мотивация“ да се подложи на диета. Признанието Дженифър Лорънс направи също на галата „Жените в Холивуд“ на сп. „Elle“ в Бевърли хилс.

Звездата каза, че се е опитала да се защити, но била „хваната в капан“. Тя се оставила да се отнесат с нея по този начин заради кариерата си. В настоящето отношението към нея било съвсем различно, защото е знаменитост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари