IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салма Хайек призна: Харви бе моето чудовище

14 декември 2017 10 00

Актрисата с покъртителна изповед за отношенията й с похотливия продуцент

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Салма Хайек се оказа поредната жертва на Харви Уайнстийн. Това призна самата актриса пред „New York Times“. „В продължение на години той беше моето чудовище“, заяви звездата от „Десперадо“. Тя отбелязва, че е почувствала, че всичко е свършило и вече е оцеляла.

„Скрих се от отговорността да говоря с извинението, че достатъчно хора вече са участвали в осветяването на моето чудовище. Не смятах, че гласът ми е важен, нито мисля, че ще има значение.“, отбеляза тя.

Хайек споделя, че дълги години се е чувствала горда, че може да прости, но фактът, че се е срамувала да опише подробностите на онова, което е простила, я е накарал да се замисли дали този проблем наистина е решен за нея.

„Когато толкова много жени се изявиха и описаха какво точно им е направил Харви, трябваше да се преборя със страха си и да приема, че моята история, която е толкова важна за мен, е капка в океана на скръб и объркване.“

Звездата заявява пред изданието, че се е вдъхновила от момичетата, които са имали смелостта да говорят, особено в общество, избрало президент, обвинен в сексуален тормоз и насилие от много жени.

Салма Хайек разказва за пътя ѝ като ученичка до мексиканска сапунена звезда и ролята ѝ в „Десперадо“. По онова време Уайнстийн се е превърнал в магьосник на нова вълна в киното с оригинално съдържание, което движи и основния поток.

В същото време е било немислимо мексиканската актриса да се стреми към място в Холивуд. Среща се с продуцента по-отблизо по време на снимките на филма за Фрида Кало през 2002 г.

По това време го познава бегло, покрай приятелството ѝ с режисьора Робърт Родригес. Всичко, което Салма знае за Харви е, че притежава забележителен интелект и че е лоялен приятел и семеен мъж.

Сега актрисата си дава сметка, че е възможно приятелството ѝ с Куентин Тарантино и Джордж Клуни всъщност да са я спасили от изнасилване. Актрисата получава минимален хонорар за артисти плюс 10 процента. Също така се сдобива и с договор с Miramax да снима още няколко филми за компанията, за да затвърди статута си на водеща актриса.

„Не ме интересуваха парите. Бях толкова развълнувана да работя за Харви и тази компания. Наивно смятах, че съм сбъднала мечтата си. Имаше шанс за мен. Бях никой, а някой ми бе казал „да“. Не предполагах, че ще стане мой ред да кажа „не“.

„Не“, за да му отвори вратата по всяко време на нощта, в хотела, където се появявал неочаквано, на местата, където снима филми, с които дори не се занимавал, за да му направи масаж, да си вземе душ с него...

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари