IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейти Пери се обясни в любов на Мини Маус

23 януари 2018 13 10

Анимационният герой със звезда в Холивуд

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На Алеята на славата в Холивуд се състоя истинска празнична церемония в чест на 90-годишнината на Мини Маус. Анимационният персонаж получи своя звезда, а за събитието Хайди Клум и Кейти Пери се снабдиха с черни уши и тоалети с точки.

И ако облеклото на Хайди бе скромно, то това на Кейти искреше и правеше конкуренция на симпатичната мишка. Певицата се появи в яркочервен костюм със съблазнителна опашка и огромна шапка. Това съвсем явно не е случайно, тъй като певицата сподели, че е фен на Мини още от най-ранна детска възраст.

В церемонията участваха генералният директор на „Дисни“ Робърт Айгър. Това ще бъде 2627-ата звезда, изобразена на знаменития холивудски булевард.

Интересното в случая е, че екранният партньор на Мини, мишокът Мики Маус, се сдоби със своя звезда на Алеята на славата още през 1978 година. Той беше първият персонаж от анимационен филм, удостоен с подобна чест.

Мултипликаторът Уолт Дисни /1901-1966/ създаде мишката с човешки черти Мини Маус през 1928 година. За пръв път тя се появи като приятелка на Мики в късометражния анимационен филм „Steamboat Willie“ от 1928 година.

По време на тържествената церемония Робърт Айгър заяви:„След цели 90 години, крайно време беше и Мини да получи своята звезда!“. Той припомни, че тя е била герой на над 70 анимационни филма. За това време този персонаж е бил модна икона, феномен на поп културата и герой, създал много радост за децата.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари