IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина актьорът Бате Николай. Поклон!

6 март 2018 08 41

До последно той помагаше на болни деца

Снимка: Агент Иван Тенев/www.Tenevagency.com

Снимка: Агент Иван Тенев/www.Tenevagency.com

На 77-годишна възраст си отиде актьорът Николай Николаев, известен като Бате Николай. Години наред той се бе посветил на лечението със смях на деца в „Пирогов“, пише Dnes.bg.

„Неврозата ражда най-тежкото и нелечимо заболяване – депресията. До края на живота си ще работя за децата на България. Здравите деца на България са по-болни от болните, защото са преяли с компютърни игри, гнусна храна и фалшив морал. Хората са депресирани, а депресията е по-страшна от СПИН. Моята цел е лечението на душата. Това е проблем №1 в България“, сподели в едно от последните си интервюта актьорът, дадено за Bulgaria ON AIR.

Бате Николай е син на Стефан Николаев, който е бил директор на Музикалния театър. Негов брат е илюзионистът Васил Николаев – Орфи. Звездата му изгрява в детското предаване „Сладкарница Захарно петле“.

Бате Николай също има опит в цирка. Заедно с колегата си Марин Неделчев стават част от трупата на „Нандо Орфей“, Италия. Там са клоуни фокусници.

Бил е актьор в Народния театър „Иван Вазов“, а покрай работата му в „Пирогов“ става носител на множество държавни отличия. Също така е академик от Българската академия за наука и изкуство (БАНИ).

Tialoto.bg изказва съболезнования на близките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари