IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елен Колева: За новата генерация мъже не знаеш мъже ли са!

13 април 2018 08 30

Актрисата за любовта, религията и грешките в живота

Снимки Instagram

Снимки Instagram

Актрисата Елен Колева навърши наскоро 34 години. Празнува без фанфари и шум, признава, че не отдава голямо значение на рождените си дни още от малка.

Зад гърба си има десетки роли в театъра и киното, но често насочва погледите към себе си с личния си живот. Нейната връзка с бизнесмена Александър Найденов (известен с прякора Майонезата) се превърна в медиен цирк с взаимни обвинения, после неочаквано тя пристана на писателя Калин Терзийски, но и там всичко приключи.

Те вече са в историята и Елен не вижда смисъл да се връща към миналото, но е наясно, че често общественото мнение хвърля вината на жените.

„Това е така заради манталитета и заради възпитанието, защото в крайна сметка така е по-лесно, но това е нелепо и смешно – мъжете да са жертва, при положение, че в повечето случаи те преследват жените и влизат в живота им. Обикновено мъжете ме ухажват, все пак аз съм жена и на 100 процента се чувствам такава. Ако мъжът също е мъж в истинския смисъл на думата, той ще каже – аз съм отговорен за това и това, но нещата в днешно време вече са обърнати“, казва Елен в интервю пред „Труд“. И допълва, че не би искала връзка и като тази с Терзийски.

В момента тя няма мъж до себе си.

„Нова муза няма, а ме вдъхновяват истински смелите мъже, но не външно смели – а истински смелите, които според мен вече са на изчезване. Идва нова генерация мъже, които са плашещи, защото не е ясно мъже ли са, или...“, пита се още актрисата.

Колева върви по пътя на духовното от много години.

„Минала съм през източните духовни учения, преди посещавах две протестантски църкви, защото като тръгна в една посока и искам да я разнищя – така направих и с религията. В момента не посещавам нито една от тези църкви, защото съм се разочаровала. Опознах толкова различни неща и мога да кажа, че има много манипулация чрез религиозността, както и много неща, които служат като инструмент за контрол и не дават свободата, за която аз копнеех. В момента търся сама връзката с Бога, но искам да уточня, че аз не съм вярваща, аз съм знаеща. Хиляди пъти съм се убеждавала в силата на Бога и знам, че има свръхсила, висше същество, или Бог“, категорична е Елен.

Тя наблегна и на раздвоението на хората, най-вече свързано със социалните мрежи.

„Прави ми впечатление, че напоследък всички хора вече водят паралелен живот в интернет. Промяната, която лично направих беше да се лиша от Facebook за една година, защото ние вече сме пристрастени към това, но установих, че като те няма там и по някакъв начин спираш да съществуваш. Чувствах се добре, когато не ползвах социалните мрежи, защото като сме там и половината ни време отива в това да следим другите хора – как са облечени, какво пропагандират, а повечето от тях обикновено нямат здрава ценностна система... Човекът, когото следваш, би било хубаво да те провокира към смислено развитие, надскачащо елементарните инстинкти! С днешна дата пак съм част от Facebook, защото това все пак може да ти донесе някакви доходи, като имаш повече последователи и се появяват хора, които искат да рекламират чрез теб. Осъзнавам необходимостта от мрежата, но това което се случва глобално ме плаши – ставаме все по-самотни, объркани и се затваряме все повече за реалните и съдбовни срещи. Едно е да срещнеш някого на пътя на живота си, друго – да се влюбваме през Facebook, където всяка една снимка може да се обработи до неузнаваемост и има много фалш!“, смята брюнетката.
Елен Колева не планира създаването на семейство и деца, смята, че то ще се случи, когато дойде моментът.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари