IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорите, които изпуснаха легендарна роля

22 април 2018 08 00

Как ли щяха да изглеждат тези филми с тяхно участие?

Снимка: Warner Bros/ Carousel Productions

Снимка: Warner Bros/ Carousel Productions

Изборът на актьора, който се въплъщава във водещата роля, може да доведе до провала или до успеха на филма, а режисьорите обикновено имат по няколко потенциални кандидати.

Начинът, по който правят този избор, се простира отвъд физическите характеристики и заучаването на реплики.

Личността и артистичната визия също са важни фактори за гладко протичане на целия снимачен процес.

По време на кастинга се вземат под внимание различни фактори и се подбира най-добрият актьор, като другите отпадат.

В тази връзка ще ви предложим един очарователен списък от актьори, които за малко се разминават с легендарна роля – представете си колко различни биха били тези филми, ако режисьорите бяха направили друг избор.

Дейвид Боуи като лорд Елронд

Снимка: New Line Cinema/Asahi National Broadcasting Company

Самият Дейвид Боуи е искал да се вмъкне в елфските уши на лорд Елронд от „Властелинът на пръстените“, но Питър Джаксън преценява, че неговият статут на суперзвезда би бил прекалено разсейващ за публиката и в крайна сметка той избира Уго Уийвинг.

Кристофър Уокън в ролята на Хан Соло

Снимка: Lucasfilm/Dimension Films

Джордж Лукас определено е уцелил десетката с избора на Харисън Форд за тази роля, но въпреки това в неговия списък е имало още имена, сред които Ал Пачино, Кърт Ръсел, Ник Нолти и Кристофър Уокън.

В крайна сметка преценил, че Форд е най-добрият избор.

Дейвид Шуимър като Агент Джей

Снимка: Columbia Pictures/AMC

Звездата от сериала „Приятели“ е имал предложение за ролята в „Мъже в черно“, но я отказва, тъй като смята, че ще бъде засенчен от легендарния Томи Лий Джоунс. Така в крайна сметка в ролята се превъплъщава Уил Смит.

Райън Гослинг като Жокера

Снимка: Warner Bros/Carousel Productions

Въпреки че режисьорът обмисля още Уил Смит и Том Харди за тази роля, първият му избор е Райън Гослинг, който в крайна сметка отказва ролята на Жокера в „Отряд самоубийци“. Така тя е заета от Джаред Лето.

Том Круз в ролята на Стив Джобс

Снимка: Universal Pictures/Paramount Pictures

Днес трудно можем да си представим друг освен Майкъл Фасбендър да играе основателя на „Apple“ Стив Джобс, но е имало вероятност тя да бъде изиграна от Том Круз. За съжаление, възрастта и видът на Круз не са били в негова услуга и той е отхвърлен.

Джоузеф Гордън-Левит като Джордан Белфърд

Снимка: Paramount Pictures/Relativity Media

„Вълкът от Уолстрийт“ нямаше да е същият без Леонардо ди Каприо, но на прослушването за ролята са се явили още Джоузеф Гордън-Левит и Крис Евънс. Ролята получава Ди Каприо, който прекарва известно време с истинския Джордан Белфорт, за да изучи характера му.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари