IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина бащата на Спайдърмен!

9 юли 2018 07 00

Стан Лий почина от инфаркт на 90-годишна възраст

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Създателят на двама от най-популярните комикс супергерои – Спайдърмен и д-е Стрейндж бе намерен мъртъв в дома си. Стан Лий си отиде от този свят на 90-годишна възраст.

Мъжът е имал сериозни сърдечни проблеми и се предполага че причината за смъртта му е бил сърдечен удар, причинен от запушени артерии. Той е бил намерен мъртъв в дома си в Ню Йорк от социален работник, който се притеснил, че не е имал вести за него в продължение на няколко дни. По тази причина решил лично да навести Стан, пише TMZ.

Стан Лий, чието истинско име е Стив Ситко, е един от най-забележителните художници на комикси на всички времена. Мъжът печели огромна популярност със супергероя си Спайдърмен, който създава през 1962. Година по-късно се ражда и другият му супергерой – д-р Стрейндж, който бе изигран последно на големия екран от Бенедикт Къмбърбач.

Лий остава пълна енигма, тъй като отказва да дава интервюта и да гони публичност. Той работи активно в студио в Манхатън поне до 2012 г.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

( преди 5 години )
Истинското име на Стан Лий е Стенли Мартин Лийбър на 95 години и не е починал той, а Стив Дитко. Това са двама различни души...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар