IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветана Манева: Не се смущавам от клипа с Азис

11 септември 2018 13 20

Пак бих снимала с фолкпевеца, призна актрисата

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Актрисата Цветана Манева коментира участието в клипа на Азис „Позна ли ме?“, който предизвика сериозна дискусия не само в музикалните среди.

„Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена“, заяви тя пред „България днес“.

Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: „Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри“.

„На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания“, сподели още Манева.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

„Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за „старомодна почтеност“, а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена“, каза тя в началото на кампанията „Открий театъра – вход достъпен за хора с различни възможности“. Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето ѝ колеги – Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата е била депутат в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци. Артистичен директор е на престижния международен фестивал „Варненско лято“. Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация „От любов към живота“.

Животът и времето, в което живеем, я притесняват: „Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата...“

Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът ѝ – справедливост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Шапки долу ( преди 5 години )
Ама много е добре, че най-сетне лъсна истинската същност на набедената артистка, а с нея и официалните тромпети на толкова много услужливи медии. Вчера, в шоуто на друг национално известен чалгар, тя почти се оплака, че хората я критикуват "скрити в дупките на фейсбук и други мрежи". Ами като не им публикуват мнението в други медии, единствената защита остава личната. Тя е и най-честна. Не се чудете тогава, че хората атакуват кича, помията и фалшивия морал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар