IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за ценители: Изкуство върху пакетчета чай

1 ноември 2018 15 10

Художник прави уникални миниатюри

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Коя е любимата ви топла напитка? Някои хора не могат без кафе сутрин, докато други предпочитат да пият чай. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвения в студените дни, но колко от вас използват различен от този на пакетчета?

Зелен, черен, букет, от джинджифил, каркаде, мента.... има хиляди видове, вкусът на някои от които дори не познаваме. Някои хора прибягват до пиенето на чай само когато са болни, но всъщност за много култури това не е просто действие, а специален ритуал.

Обикновено след като потопим пакетчето чай в топлата вода и тя се оцвети, ние го изстискваме и изхвърляме в коша. Един испански художник обаче гледа на този вид отпадък по съвсем различен начин – като платно за рисуване. Той създава уникални миниатюри върху материала, от който са направени пакетчетата.

Руби Силвиус, който е и графичен дизайнер, събира използвани пакетчета от чай от години. След като прави множество картини, решава да ги събере в сборник, който озаглавява „365 дни с чай“. По-късно прави миникнижки с илюстрации и уъркшопове във Франция и Япония.

Освен че развива своята дарба, чрез проекта си испанецът неволно опитва най-различни видове чай.

Още от рисунките на художника вижте в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари