IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандал: Звезда в Южна Корея, склонявал към проституция жени

15 март 2019 09 35

Сенгури е сред най-известните изпълнители на страната

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Скандал разтърси южнокорейската музикална индустрия. Един от най-популярните изпълнители – Сенгури, е обвинен в склоняване към проституция. Полицията разпитва още един певец по подозрение в изнасилване.

През 2006 година на музикалната сцена в Южна Корея се появява музикалният феномен – групата „Биг Бенг“. За отрицателно време бойбандата, съставена от петима млади и талантливи изпълнители, се изкачва на върха на музикалните класации, предаде Bulgaria ON AIR.

Момчетата са определяни за кралете на к-попа. А музиката им – беше причината светът да обърне поглед към непознатия дотогава жанр. Въпреки славата, феновете и парите – групата не е защитена от провал.

Преди месец бандата беше разтърсена от жесток скандал. Един от членовете ѝ – Ли Сеун-Хюн, известен със сценичното име Сенгури, се оттегли след обвинения в склоняване към проституция, пласиране на дрога и проява на агресия срещу жени.

Всичко това се случвало в нощен клуб, който Сенгури управлявал. Сенгури е свързан и с още по-ужасяващи престъпления. Според полицията той и друга знаменитост – певецът и телевизионна звезда Джунг Джун-Юн, са членове на едни и същи групи в интернет за споделяне и коментиране на видеозаписи.

Там двамата се шегували как дрогират и изнасилват свои партньорки. За престъплението свидетелства и признание на друг известен южнокорейски изпълнител – Йон Джун-Хюн.

В Instagram той се извини, че е гледал видеозапис на Джунг и е писал непристойни коментари. Сенгури, разбира се, отрича всички обвинения. Той заяви, че ще докаже своята невинност и докато не го направи няма да се върне на сцената.

Скандалът обаче е толкова грандиозен, че по всичко личи – полицията в Южна Корея е твърдо решена да разобличи гнилите ябълки на шоубизнеса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари