IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателят – трите най-разпространени типажа

25 юли 2012 08 40

Независимо от спецификата на работата, те всички си приличат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако искате да се развивате още повече в работата си, един от ключовите фактори е да изградите по-добри отношения с работодателя си. Трябва да се научите да бъдете ценни за него, за да имате по-добри възможности за изява.

Понякога е възможно да влияете на шефа си, без дори той да разбира. Но за целта трябва да знаете какъв подход точно да използвате. Ето и кои са трите основни типажа на работодателя, които ще ви помогнат:

1. Забележителeн

Този вид началници са ерудирани и имат висок коефициент на интелигентност. Те са надарени и се разбират с другите. Наясно са със своите силни страни и недостатъци. Управляват разумно и обмислят нещата.

За да спечелите такъв шеф на ваша страна, трябва да му покажете, че приличате на него, но без да става изкуствено. Работете усилено и бъдете идейни.

2. Опасен

Този вид работодатели също имат висок коефициент на интелигентност, но емоционалната връзка с подчинените я няма. Те са по-безчувствени и по-сдържани. Понякога самите те не са уверени в уменията си и това може да се отрази върху поведението им спрямо служителите.

За да бъдете в добри отношения с такъв шеф, трябва да го карате да се чувства достатъчно способен, за да успокоявате съмненията му. В никакъв случай обаче не се подмазвайте. Не прекалявайте и с изтъкването на собствените си способности, защото ако шефът ви е достатъчно несигурен в себе си, може да ви приеме за заплаха.

3. Токсичен

Някои от тях са надарени интелектуално, но пък за сметка на това нямат желание да учат нови неща. Емоцията също липсва. Често това са егоистични хора, погълнати от себе си, които трудно се разбират с другите.

Връзката с този тип шеф е най-трудно постижима, защото често тези работодатели нямат желание да имат отношения с подчинените си. Ако все пак искате да опитате, заредете се с търпение и постоянство.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари