IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите причини за офис скандалите

31 януари 2014 11 30

Какви са поводите, които най-вече карат колегите да се хванат гуша за гуша?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според едно ново проучване, направено от сайта за пътувания Hotels.com, има няколко основни причини, които стават повод за сериозни търкания между колегите и те рядко са свързани със самия работен процес.

Над 1/3 от британските служители са споделили в анкетата на сайта, че проблемите с колегите им са възникнали преди всичко около резервирането на лятната им почивка. Хората твърдят, че масово им се налага да съобразяват или променят датите за нея заради някой свой колега, който иска да излиза в отпуск точно по същото време, а това предизвиква напрежение в офиса.

Голяма част от служителите твърдят, че редовно имат сблъсъци със свои колеги, които удължават прекалено много своите обедни почивки и така те не могат да се възползват от пълната си пауза за обяд, тъй като е станало прекалено късно.

Друга доста досадна причина, която става често ябълка на раздора между служителите в Обединеното кралство, е кражбата на храна от общия хладилник в офиса.

Оказва се, че 84% от работниците във Великобритания са толкова нетърпеливи, че правят резервации за лятната си почивка още през януари, веднага след края на коледните празници. Но през първите четири седмици от новата година, те все още не могат да се сдобият с подписан отпуск за лятото, а когато времето за него наближи, винаги се оказва, че има поне още един колега, който иска да почива в същия период, което си е наистина дразнещо.

Кейт Хопкрафт, говорител на Hotels.com, заявява във връзка с изследването следното: „Ние всички се наслаждаваме на почивката си, така че е шокиращо, че тя може да бъде причина за проблеми на работното място. За да се намали потенциалното напрежение между колегите, ние им препоръчваме да влязат в открит диалог по между си още през зимата и да уточнят датите, в които смятат да почиват. Така всички хора ще могат да си направят резервации за своите пътувания още през зимата, когато все още има отстъпки за ранно записване.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари