IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигурните знаци, че обичате работата си

7 февруари 2014 07 40

По какво може да познаете, че наистина работите това, което харесвате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Истински щастливци са хората, които обичат своята работа. Всъщност какво по-хубаво от това да вършите нещо, което харесвате и същевременно да получавате пари за това?

Ако самите вие спадате към групата на щастливците, вероятно вече го знаете. Разбира се, дори и хората, които обичат работата си, се сблъскват с редица проблеми, понякога нямат желание да станат от леглото сутрин или пък просто имат нужда да си починат. По тази причина някои от тях може да имат съмнения за това дали наистина харесват това, което работят.

Ето и кои са сигурните знаци, че обичате работата си. Дано да ви звучат познато, защото човек прекарва 30% от живота си на работа и би било жалко да се чувства нещастен и неудовлетворен през почти една трета от своя живот!

1. Говорите за работата си.

Един от сигурните признаци, че обичате своята работа е, че говорите през повечето време за нея. Няма значение дали сте със своето семейство или приятели. Вие обичате да разказвате какво ви се е случило през деня или през седмицата. И в никакъв случай не разказвате по лош начин. Обикновено споделяте интересни или забавни случки, както и бъдещите си планове.

2. Бихте препоръчали работата си и на други хора.

Друг знак, че наистина харесвате това, което работите е, че определено бихте препоръчали своята професия на други хора. Много вероятно е да казвате на ваши познати, ако в компанията ви се отвори свободно място или пък се търсят определени кадри. Възможно е дори да говорите толкова убедително, че да вдъхновите някой човек да се захване със същото нещо. В случай, че не искате да променяте своята кариера, като 55% от американците, значи наистина обичате своята работа.

3. Годишният отпуск ви стига.

Вие си взимате почивка, но точно толкова, колкото ви трябва, за да прекарате известно време с любимите си хора, да отидете на море или на някоя почивка. Никога обаче не се оплаквате, че почивните дни са малко. Дори понякога искате по-бързо да се връщате на работа, защото по някакъв начин тя ви липсва. И защо не? Все пак тя ви прави щастливи. Не си мислете, че задължително попадате в графата „работохолици“ – вие просто сте открили мечтаната професия и нямате нищо против да прекарвате нужното време на работа.

4. Обичате сутрините в понеделник.

Докато някои хора буквално се ужасяват, че е понеделник сутрин, вие се радвате. Събуждате се с усмивка и с желание за работа. След два почивни дни се чувствате освежени, възродени и отново готови за една вълнуваща седмица по време на работа.

5. Обичате социалните контакти, свързани с работата ви.

Няма значение дали това са колеги, шеф, клиенти или партньори. Вие просто обичате да си говорите с всички тях. Лесно се социализирате и смятате, че този кръг от хора е вашето „второ семейство“.

6. Вие сте по-продуктивни от другите.

Когато човек прави нещо с любов и желание, резултатите винаги са по-добри. Дори да не смятате себе си за работохолик, то определено вие сте по-продуктивен служител от своите колеги. Може би самите вие го усещате или пък шефът ви го е споделял с вас. Все пак за този успех вие имате най-голямата мотивация – не пари и власт, а страст, желание и любов.

7. Времето ви лети.

Това може да е клише, но времето наистина лети, когато човек се забавлява. Ако обичате работата си, няма да гледате с досада още колко часове остават до края на работния ден. Напротив, вие ще бъдете учудени, когато видите, че почти е станало време да си тръгвате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари