IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да ви забележат в офиса

15 април 2014 08 33

Излезте от черупката си и покажете на останалите, че не сте просто една работна машина

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Работата до голяма степен помага за формиране на личността и самочувствието. По тази причина почти никой не иска да бъде „безгласната буква в офиса“, този, когото никой не поглежда, не споменава и никога не поздравява.

Дори да сте интровертен тип, не е нужно да сте по-тих от тревата и да стоите забучен в ъгъла на стаята. Интеграцията е важна не само за личния ви психически комфорт, а и за напредъка в кариерата ви. Ако колегите ви не ви забелязват, нима очаквате шефът ви да го направи?

Ето и няколко лесни начина как да станете забележим на работното си място:

Не пропускайте да се похвалите на шефа с успехите си

Когато говорим за успехи на работното място, скромността е излишна. Вашият шеф едва ли има дълбок поглед върху това какво точно прави всеки негов служител, така че има голяма вероятност да пропусне вашите постижения. Ето защо е във вашите ръце да му покажете, че вие сте ценен служител, който се интересува от успеха на компанията и работи здраво за него.

Не се притеснявайте да се отпуснете на фирменото парти

Това не означава да се нафиркате до козирката и да сваляте всяка колежка или да повърнете върху колегата си, а просто да си позволите да се забавлявате и социализирате. Покажете на останалите хора в екипа, че не сте една машина, а човек, който има чувство за хумор и може да разделя работата от забавлението. Все пак – който работи много, трябва да умее да се забавлява, както си му е редът.

Създайте лични отношения

Вярно е, че в офиса има едно негласно състезание между служителите в стил „кой е по по най“. Но това не означава, че не може да се създадат приятелства на работното място. Все пак вие сте с тези хора по 8 часа на ден и е хубаво да сте в добри отношения. Когато хората около вас ви се радват и се отнасят добре с вас, работата минава по-лесно и бързо. Освен това ставате желан и търсен по всякакви поводи, което ще ви превърне в неизменна част от компанията и работната атмосфера. И повярвайте и шефът ви ще го забележи!

Не пропускайте нито едно фирмено събитие

Има служители, които никога не ходят на тиймбилдинга, на фирменото парти и дори не пеят „Честит Рожден Ден“, когато колегите са се събрали в някоя стая да почетат свой приятел и работник във фирмата. Ако пропускате тези събития, не се изненадвайте, че половината служители дори не знаят името ви. Ако вие не сте част от екипа, как тогава искате да ви забележат?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хахахха, понякога притеснението не е лошо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар