IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че истински обичате това, което правите

24 април 2014 07 56

10 признака, че сте намерили своето амплоа

"Щастливият" изпълнител на "Happy" Фарел Уилямс; Снимка: сп.GQ

"Щастливият" изпълнител на "Happy" Фарел Уилямс; Снимка: сп.GQ

За много хора се оказва доста трудно начинание да открият своето амплоа и да работят нещо, което истински да обичат. Да работят със страст, вдъхновение, посвещаване и цел. Някои хора са в търсене на нещо подобно цял живот, но така и не го откриват.

Повечето от тях имат различни умения и таланти, но така и не успяват да ги превърнат в своя професия и никога не могат да се почувстват наистина успели и реализирани. Други пък намират начин да изградят успешен бизнес, но един ден разбират, че той просто не им носи щастие и удовлетворение.

Ако се чудите дали сте намерили своето място под слънцето или все още се търсите като професионалист, ето няколко реда, които ще ви помогнат да си отговорите:

1. Вие не се мъчите да бъдете дисциплинирани в службата си. Това е ваш приоритет. Никога не отлагате задачите си за по-късно. Вашият проблем е, че имате толкова много неща, които искате да направите, че често се чудите с какво да започнете първо.

2. Да обичаш работата си е като да белиш лук – винаги има още и още слоеве, които трябва да изследваш, въпреки предизвикателството на сълзящите очи. Когато човек мрази работата си, беленето на лук му носи само сълзи и никакво предизвикателство.

3. Вие не обсъждате успехите на другите хора със злоба, а говорите хубави неща за тяхната работа. Когато човек обича собствената си професия, той не клюкарства зад гърба на другите, а по-скоро се радва на техните успехи, защото е доволен от самия себе си.

4. Мислите за това, което ще кажете, а не за начина, по който ще го кажете. Човек, който обича работата си не се притеснява, че различни политики и машинации могат да го спънат по пътя му. Той вярва на членовете на екипа си и им се доверява.

5. Вие гледате на своите клиенти не като на бройка или като на числа, а като на реални хора, които имат реални нужди и изпитвате истинско чувство на удовлетворение от това, че се грижите за тези нужди.

6. Вие не си гледате непрекъснато часовника, а се наслаждавате на времето си в офиса без да бързате да си тръгвате от работното място, за да можете да се върнете към „живота и щастието“. За вас част от личното ви щастие е насладата от работата, която ви кара да се чувствате жив, точно колкото и времето, прекарано в пълноценна почивка.

7. Вие обичате да присъствате на заседания и бизнес срещи, защото знаете, че на тези места започват дискусии, които могат да доведат до добри решения, инициативи и промени в компанията.

8. Вие не мислите за оцеляване, а за победа и не се тревожите много за вашия бизнес, защото знаете, че полагате добри грижи за него. За вас успехът е вид реализация и удовлетворение, а не е само пари.

9. Вие помагате на колегите си без да му мислите. Вие обичате хората, с които работите и се радвате на техните успехи.

10. Вие не мислите за пенсиониране, защото това звучи скучно. В същото време се надявате децата ви един ден да наследят бизнеса ви, защото той ви прави щастливи и искате същото и за тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

kiki ( преди 9 години )
верни са нещата, които са написани
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар