IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато гаджето ви е ваш шеф

15 юли 2014 08 09

Трябва да спазвате някои негласни правила

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Офис-романсите са забранени в много фирми и въпреки това никой не може да овладее любовта. Хубаво е човек да различава личните от професионалните отношения, за да може работата да върви гладко и ...все пак да върви. Затова, ако въртите любов на работното си място, трябва да спазвате някои правила.

Още по-сложно е, ако половинката ви е ваш шеф, защото това автоматично ще изправи на нокти всичките ви колеги. Повечето ще се дистанцират от вас, считайки ви за паразит и доносник, а други ще ви се подмазват с надеждата, че ще им издействате някои привилегии като любовница на шефа.

Трудно ще промените мнението на колегите си, но ако се държите професионално и обективно в офиса, това не е мисия невъзможна. Ето и какво трябва да знаете:

Научете се да приемате „не“ за отговор

Със сигурност ще има ситуации, в които ще заставате един срещу друг по даден служебен въпрос. Не използвайте личните си отношения, за да спечелите в спора. В офиса вие сте негов служител и е излишно да се инатите. Дори да не сте съгласни с нещо и все пак сте изложили гледната си точка, приемете решението му без излишна врява.

Намалете телесния контакт

Това, че извън офиса той ви гушка и целува, не означава, че може да му се хвърлите на врата всеки път, когато го видите в коридора. Не го пипайте и целувайте пред други хора. Така не само дискредитирате себе си, но и излагате него. В офиса има място само за един тип отношения и те са: служител-шеф.

Също така в никакъв случай не използвайте милите умалителни, с които се наричате навън. Отстрани изглежда глупаво и непрофесионално.

Не пренасяйте работата у дома и обратното

Когато сте в офиса не е редно да говорите за личните си изживявания или драми. Когато пък сте у дома, гледайте да не вкарвате работата там. Дистанцирайте се от работните проблеми и се насладете на времето, което имате заедно. Не изисквайте от него да ви разкрива фирмени тайни и не му се сърдете за задачите, които ви е поставил. Каквото се случва в офиса, си остава в него!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
ако връзката е истинска и сериона, могат да се получат нещата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар