IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че сте сбъркали професията си

21 август 2014 12 00

Сменете я, докато не сте потънали в тотално нещастие

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Фактът, че имате определено образование и сте се насочили към конкретна сфера, не означава, че трябва да стоите в нея до живот. Често в началото си мислим, че попадаме на мечтаната работа, но се оказва, че грешим.

Ето и няколко знака, които ще ви подскажат, че е време да се преориентирате:

Работата няма нищо общо с това, което сте учили

Понякога наученото и практиката са две съвсем различни неща. Дори да ви харесва теорията, в реалността виждате, че нещата са съвсем различни и не ви допадат. Може да станете преподавател и да се придържате към наученото или да търсите реализация другаде.

Трудно ви е да се адаптирате и да оцелеете

Обикновено хората обичат това, което правят и в което са добри. Но колкото и да работите и да се стараете, това просто не се отдава. Това е сигурен знак, че не сте си на мястото и трябва да потърсите професия, която да ви е по душа и в която да намирате смисъл.

Мразите работата си

Не забравяйте, че работният ден е минимум 8 часа, така че средно 40 часа седмично трябва да се посветите на даден проект. Ако не само не го харесвате, а буквално го мразите, по-добре не губете повече ценно време, а се преориентирайте.

Постоянно си взимате болнични и броите дните до всяка почивка

Всеки обича почивните дни, но ако вие сте обсебен от тях и изобщо не ви свърта в офиса, проблемът е далеч по-сериозен и изисква смяна на работното място/работната сфера.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

nina ( преди 9 години )
простотии до които всеки може да стигне
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар