IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога да си мълчите пред колегите

22 август 2014 08 40

Някои теми по-добре да не бъдат отваряни

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Да се разбираш с колегите си е истинско щастие. Ако имаш приятели в офиса, работата върви по-лесно и не се усеща като бреме. Изследване на LinkedIn показва, че 46 % от служителите, които имат близки контакти с колеги, са по-щастливи на работното място. Отношенията в офиса обаче, трябва да имат някои граници.

„Трябва да бъдете внимателни. Има неща, които не е хубаво да споделяте с колегите си, защото може да се обърнат срещу вас”, обяснява кариерният експерт Дан Шаубел.

Ето и какво е по-добре да запазите за себе си:

Вашата заплата

Колкото и да сте близки с някой в офиса, парите може да ви настроят един срещу друг много лесно. В случай, че взимате по-голяма заплата от колегата си, това със сигурност е го подразни и ще започне да измерва каква работа вършите. Нищо чудно и да говори с общия ви шеф, настоявайки за по-висока заплата. В повечето фирми въпросът за крайното месечно възнаграждение е тема табу.

И все пак ако искате да го споделите с някого от офиса, който смятате за искрен приятел гледайте да не е във вашия отдел, за да не се конкурира той/тя с вашия труд.

Клюки и обиди по адрес на шефа

Клюкаренето в офиса е задължително, но внимателно си подбирайте събеседниците, особено ако имате някаква дискредитираща информация. Никога не знаете кой може да се разприказва и да ви забърка в огромна интрига. Преценете добре хората, пред които ще говорите и се уверете, че и те изпитват същите емоции към конкретния човек, за когото ще злословите.

Сексуалния си живот

Темата за секса няма място в офиса, освен ако не работите в порно сайт или порно индустрията. Дори да имате много близки приятелки, може да коментирате личния си любовен живот на кафе след работа. Никой не иска да слуша какво се случва под чаршафите ви, а ако имате недоброжелатели, те ще използват чутото, за да ви изложат.

Идеи и планове

Когато някой може да ви прецака, той ще го направи, дори да ви се прави на приятел. Както се казва: Бизнесът си е бизнес, нищо лично! Така че ако имате някакви гениални идеи или планове да стартирате и завършите уникален проект, не се изкушавайте да ги споделите и на най-близките си в офиса.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари