IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мантрите за успех в кариерата

29 август 2014 07 10

Нагласите, които ще ви помогнат да успеете в професионален план

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Успехът в кариерата се дължи на няколко фактора – подходящо време и подходящо място, късмет и разбира се, вашите собствени усилия. Безспорно, ако вие не се постараете за своя професионален успех, той никога няма да дойде наготово.

От вашата нагласа зависи това какво може да постигнете и колко далече може да стигнете. Ето защо е важно всекидневно да си повтаряте няколко мантри за успех, с чиято помощ ще се изкачвате нагоре по стълбата на добрата кариера.

Мантра №1: „Всекидневно трябва да ставам по-ценен служител“

Успешните хора са тези, които са успели да отидат много по-далеч от мястото, на което са се намирали в началото на своя професионален път. Развитието е от изключително значение, когато става въпрос за ценен служител. Ако искате да бъдете от хората, с които всеки иска да работи и които получават похвали, постоянно развивайте своята личност. Всекидневно добавяйте по още малко стойност към автобиографията си, защото само така ще се търсите и ще се продавате скъпо.

Мантра №2: „Избирам да се свързвам с успешни хора“

Когато около себе си имате по-успешни хора от вас, това не бива да ви потиска и депресира. Напротив – това е чудесна възможност за развитие, израстване и учене. Запомнете, че никой, който е постигнал страхотни неща в професионален план, не го е направил съвсем сам. Не се притеснявайте да общувате с по-умни и знаещи хора от вас, защото те са чудесен източник на мотивация и информация.


Мантра №3: „Единствено аз съм отговорен за моя успех“

Оставете извиненията и оправданията зад гърба си. Ако нещо не се получава, ако вие не сте достигнали професионалното ниво, което искате, може би не правите всичко възможно това да се случи. Запомнете, че вашият успех е във вашите ръце. Не се оплаквайте, че нещо не се получава, докато не сте опитали то да се случи по всички възможни начини.

Мантра №4: „Трябва да действам като собственик“

Ако искате да бъдете страхотен служител и да направите впечатление на своя шеф, дръжте се сякаш компанията е ваша. Разбира се, не става въпрос да раздавате заповеди на колегите си, а да мислите сякаш всичко е ваше. Какво бихте направили в дадената ситуация, как е най-добре да се постъпи, за да бъдат максимални облагите и минимални разходите? Освен това управлявайте кариерата си по начин, по който бихте управлявали собствената си фирма – бъдете целеустремени и имайте план за действие.

Мантра №5: „Аз съм единственият човек, който може да ограничи финансовия си успех“

Осъзнайте, че вие сте отговорни за настоящото си финансово състояние и че само вие може да го промените. Знайте много добре своите качества и продавайте труда си достойно. Освен това бъдете отговорни с финансовите си ресурси, погрижете се за евентуалните дългове, които имате и се постарайте да не взимате повече такива. Опитайте се да си създадете повече потоци на приходи и спестявайте, за да бъдете по-спокойни, ако останете без работа. По този начин няма да се чувствате притиснати заради парите и няма да се съгласявате на предложения, които не ви удовлетворяват.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Така е, абсолютно съм съгласна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар