IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мотивиращи цитати от Джей Зи

21 септември 2014 09 30

С които по-лесно да преследвате върха

Джей Зи; Снимка: Getty Images

Джей Зи; Снимка: Getty Images

Шон Кори Картър, известен най-вече като Джей Зи, е един от най-известните и влиятелни рапъри в света. Историята на живота му е вдъхновяваща и достойна за екранизация – започва от бедността и завършва до богатството. Джей Зи използва хип-хопа, за да избяга от тежките условия, в които е роден и израснал.

От скромното начало по улиците на Бруклин, в момента музикалната звезда е считан за един от най-великите рапъри на всички времена. Тази година списание Forbes го нарежда сред петте най-богати артиста в хип-хоп сферата. Неговото състояние се оценява на около 520 милиона долара.

Джей Зи се намира на мястото, където е в момента, поради няколко причини. Той е талантлив и изключително интелигентен, защото прави добри инвестиции и разбира какви са основите на бизнеса. Той създава своя собствена звукозаписна компания, компания за развлечения и модна линия.

Като човек, който първоначално е направил парите си от думи, Джей Зи определено има какво да каже. Той е доказателство, че без значение откъде стартираш, ако използваш правилно уменията и интелекта си, можеш да постигнеш много.

Ето и няколко мотивиращи цитата от Джей Зи, с чиято помощ по-лесно ще преследвате върха:

1. „Завистта е слаба емоция“. Никога не позволявайте успехът на другите да определя вас самите, както и не го използвайте за извинение за собственото си бездействие. Какво правят другите не е отражение на това какво правите вие или какво бихте направили. Завистта само ще ви забави, ще ви накара да се чувствате несигурни и ще попречи на успехите ви. Това е безполезна емоция, която ще се отрази зле на живота ви. Фундаментално ревността е продукт на несигурността. Не забравяйте, че повечето от нас сме безсилни да променим света около себе си, но можем да променим начина, по който реагираме на него.

2. „Аз не съм бизнесмен, аз съм бизнес, човече“. Успехът в бизнеса се базира на изграждането на ваша собствена марка и постоянното разнообразяване. Никога не се поставяйте в определени рамки. Понякога хората обособяват себе си в ниша, която в крайна сметка вече не е актуална. Единствената константа в този свят е промяната и вие трябва да се развивате заедно с нея. Бъдете бдителни и наблюдателни, забелязвайте тенденциите. Също така се дръжте добре с хората, които се държат добре с вас – нали знаете „каквото повикало, такова се обадило“.

Джей Зи; Снимка: Getty Images

3. „Идентичността е затвор, от който никога не можете да избягате. Но начинът, по който може да изкупите миналото си, е да не се вкопчвате в него, а да се опитате да го разберете и да го използвате като основа за растеж“. Самосъзнанието е едно от най-важните качества, които можете да имате. То ви помага да идентифицирате своите силни и слаби страни, което е ключът към личностното израстване. Когато хората са напълно наясно със своите слабости, те няма да имат слаби места. Съответно в бизнеса самосъзнанието е необходимо, за да се самосъхраните. Освен това, ако искате да разберете себе си, е необходимо да погледнете назад към миналото си и да бъдете честни със себе си. Поучете се от грешките си и използвайте това знание като оръжие, докато се стремите към върха.

4. „Не се страхувам от умирането, страхувам се от това да не опитвам“. Никога не се страхувайте да поемате рискове. Ако винаги действате предпазливо или пасувате, няма да стигнете доникъде. Животът може да ви предложи много – така че му се отдайте и вижте къде ще ви отведе. Самият Уинстън Чърчил е казал: „Първото качество, което е необходимо, е дързостта“. Така че бъдете смели и преследвайте мечтите си. В крайна сметка човек съжалява за нещата, които не е направил, а не за тези, които е направил и с които е сгрешил.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

polina.terzieva.9 ( преди 9 години )
Защо сте толкова елементарни? Каква е тая глупост,че бие жена си ? Май сте чули - недочули..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
bob ( преди 9 години )
не слуша, за това я бие. Сестра и пък бие него и така кръговрат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Лина ( преди 9 години )
Като е толкова интелигентен защо бие съпругата си?С такъв не лягам ако ще да бъде милиардер.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар