IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които само борещите се за кариера жени разбират

24 септември 2014 10 35

Големият успех винаги изисква жертви

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Изграждането на успешна кариера в наши дни не е лесно – особено за жените. Дамите, които мечтаят и се борят за огромен успех в работата си, трябва да бъдат силни емоционално, да са склонни на компромиси и да влагат много страст в това, което правят.

Ако вие самите искате да бъдете шефове-дами, трябва да знаете, че успехът винаги изисква жертви. Ето и какви са само част от нещата, с които амбициозните работещи жени се сблъскват и които единствено те разбират:

1. Събуждат се рано сутрин, за да тренират преди работа. Успялата жена иска да бъде перфектна във всяко едно отношение. Тя иска да бъде блестяща както в работата си, така и в личен план. Изключение не прави и визията, за която борещите се за кариера жени намират време да се грижат. Дори това да означава да се събудят много по-рано, за да тичат на пътеката.

2. Постоянно се сблъскват с предразсъдъка „стара мома“. Това, че една жена е отдадена на работата си и иска сама да осигури бъдещето си, не я прави задължително злобна феминистка, която е асоциална и отказва да има връзка със срещуположния пол. Просто в повечето пъти при заетите жени нещата се получават малко по-трудно.

3. Влагат страст във всичко, свързано с работата. Да, амбициозните жени могат да не се вихрят като кулинари в кухнята, но пък умеят да работят наравно с мъжете. Тяхната страст е кариерният успех и в това няма нищо лошо.

4. Държат много дрехи/обувки/вещи в офиса. Работещите дами трябва да са подготвени за всяка ситуация. Ето защо в офиса те имат няколко резервни чифта обувки, дрехи „за всеки случай“ и други вещи от първа необходимост. Все пак за тях офисът е малък дом.

5. Харчат повече пари за кафе през седмицата, отколкото за всичко петък вечер. Въпреки че работещите жени няма как да остават до сутринта в заведенията и да се напиват до безпаметност, те също имат своята зависимост – към кафето и кофеина.

6. Получават имейл в петък в 17:55 часа и остават да работят. Все пак успехът не идва наготово, за него човек трябва да се потруди, дори това да означава да работи до по-късно. Амбициозните жени оправдават ощетяването на свободното си време в името на работата.

7. Съмненията дали това е правилният път. Работещите жени, стремящи се към кариерно израстване, понякога имат съмнения дали това е правилният път за тях. Това е напълно нормално, особено когато човек се намира в душевен спад. В крайна сметка обаче дамите, които са съсредоточени в работата си, постигат желания успех и виждат, че усилията им са възнаградени.

8. Не ползват по предназначение свободното си време. Най-накрая са успели да си вземат една седмица отпуск? Какво обаче да свършат първо и къде да отидат на почивка, като дори две седмици отпуск няма да им помогнат да си наваксат пропуснатите часове сън?

9. Липсата на обедна почивка. Има толкова много неща за вършене, че обядът може да почака, да бъде много кратък или понякога съвсем да изчезне.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

TRojka Ahiolova ( преди 9 години )