IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигурните знаци, че имате ужасен шеф

10 ноември 2014 09 00

В случай, че все още се колебаете дали това е така

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Вашият шеф може да е кадърен, но ужасен едновременно. Той може да управлява бизнеса добре, но да ви потиска, подвежда, лъже, да се отнася с неуважение към вас, да ви товари с прекалено много работа и т. н.

Ето и сигурните признаци, че шефът ви не е свестен и не трябва да очаквате нищо добро от него:

1. Той никога, ама никога не греши.

Шефовете, които не умеят да си признават, когато сгрешат, са много трудни за издържане. В едно американско проучване 91% от служителите са заявили, че умението на мениджърите да си признават провалите, е важен фактор за служителите, по отношение на удовлетворението им от работата. Когато шефовете си признават грешките, те изпращат послание на подчинените си, че компанията е безопасна среда, в която могат да се поемат интелигентни рискове, без това да води до уволнения.

2. Шеф, който очаква да бъдете точно като него.

Повечето самовлюбени мениджъри – нарциси, очакват служителите им да бъдат като тях, да реагират като тях, да имат същите цели и мотивация и винаги да са на едно мнение с тях. Те не искат да чуят гледната ви точка, защото се интересуват само от личната си позиция. Но добрите шефове знаят, че различните типове личности подобряват качеството на екипа и не се плашат от този факт.

3. Вашият шеф ви се обажда в извънработно време.

Има един вид властолюбиви шефове, които искат да демонстрират своята власт над служителите си, дори в почивните им дни. Те са не само досадни, арогантни и взискателни, но често са и самотни в личния си живот и очакват вниманието на подчинените си нонстоп – преди работа, след работа, през уикендите...

4. Шеф, който си има явни фаворити.

Ако вие сте любимецът на шефа, сигурно ще го смятате за идеален, но не забравяйте, че нещата могат да се променят. Ако някой ден започнете да му се опълчвате или не му обръщате достатъчно внимание, той може да си намери друг любимец.

5. Пасивно-агресивният шеф.

Това е един от най-изнервящите и ужасни шефове. Става въпрос за мениджър, който рядко ви обръща изобщо някакво внимание, а когато го направи, то е за да отправи критики към работата ви.

6. Шеф, който непрекъснато ви подвежда.

Този шеф някога ви е обещал повишение, но не ви го е дал. Обещал ви е парични бонуси, но не ви ги е изплатил. Обещал ви е развитие в рамките на фирмата, но вие виждате, че и това няма да се случи...

7. Шеф, който ви се бърка в работата.

Има един тип нахални мениджъри, които смятат че трябва да проверяват всяко ваше действие и като цяло не ви оставят да дишате спокойно. Те са мнителни и като цяло нямат доверие на нито един свой служител, като така спъват ефективността на екипа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари