IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Професиите, подходящи за интроверти

12 ноември 2014 08 38

Вижте кои работни места са подходящи за вас, ако не сте много общителни

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има една голяма група от хора, които предпочитат да работят сами или в малък състав, съсредоточени върху дадена задача, без да са в епицентъра на събитията. Точно такива са интровертите. Те се ужасяват от възможността да работят с много хора и да се налага да общуват с клиенти, партньори, множество колеги и шефове.

Истинските интроверти са срамежливи и не обичат изявите в социална среда, затова те са най-щастливи в професии, където нямат редовно взаимодействие с хора.

Ето и 10 подходящи професии за тях:

1. Финансов анализатор/счетоводител

Хората, които практикуват тази професия, се занимават най-вече с данни, цифри, акции и облигации. Те не си взаимодействат много често с хора, въпреки че им се налага понякога да правят бизнес консултации на физически и/или юридически лица.

2. Графичен дизайнер

Хората с тази професия прекарват доста време в творческо мислене пред своя компютър. Някои от тях работят в екип, но членовете на екипа си взаимодействат относително рядко – само, когато коментират проект или идея.

3. Арт фотограф

Въпросът е фотографът да не се занимава с мода или репортерска работа (където ще му се налага да снима хора), а с улавянето на пейзажи от околната среда, дивата природа или пък със запечатването на образи на предмети.

4. Медицински лаборант/фармацевт

Тези хора работят един вид „зад кулисите“ в света на медицината и науката. Те анализират широка гама от данни, за които им трябват доста знания, които подпомагат медицината и/или науката. Лаборантите обаче рядко имат работа лично с пациенти, а прекарват по-голямата част от времето си в изследвания в своята лаборатория.

5. Писател

Писането е доста широка професия, но ако сте писател, редактор, журналист или блогър на свободна практика, вие по-скоро ще си работите от вкъщи, а не от офис. Работа от дома води до по-малко комуникация с хора лице в лице. Обикновено общуването става чрез имейл или чат.

6. ИТ специалист

Под шапката на това наименование също има много работни места, но всички от тях са изключително компютърно ориентирани. Това означава, че е налице значителен потенциал за по-малко взаимодействие с хора.

7. Художник/приложник/шивач

Това също са творчески професии, но често не са много доходоносни. Те определено позволяват на човек да прекарва доста време сам, отколкото повечето други професии. Художниците/приложниците и занаятчиите имат гъвкаво работно време и често работят в собствено ателие или от дома си, така че не общуват с много хора.

8. Режисьор на пулт/тон режисьор

Повечето хора, които работят в киното или телевизията си взаимодействат с голям екип от колеги, с изключение на тези, които работят в студиото, носят слушалки и следят картината или звука от пулта.

9. Ветеринар или човек, който работи с животни

Тези професии също не са от най-високо заплатените, но пък са много приятни за интровертите, които обичат животните. Те могат да бъдат ветеринари, да работят в магазин за домашни любимци, в зоопарк или в приют за животни.

10. Архивист

Интровертите, които работят в музеи, в аукционни къщи, в галерии, в друг вид архиви и т. н., са заобиколени от документи, предмети или произведения на изкуството и работят по-рядко с хора, а по-често с неодушевени предмети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

maria teneva ( преди 9 години )
аз мисля,че е обратното,защотодруги професии биха помогнали на даден човек да усьвьршенствува себе сил
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар