IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо някои хора получават винаги това, което искат?

1 декември 2014 10 46

Вижте какви са навиците на хората, които се преборват за всяка кауза в живота си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има хора, които с финес се преборват за всичко, което искат в живота си. Най-образно казано те умеят „да се продават“, умеят да преговарят и да създават митове за личността си, които на всичкото отгоре и поддържат.

От скорошно проучване на сайта Salary.com става ясно, че едва 44% от хората, които искат повишение на заплатата, реално получават такова.

Е, каква е тайната на хората, които умеят да постигат целите си винаги?

Ето и пет от техните навици, с които винаги са с едни гърди пред конкурентите си:

1. Те могат да преговарят уверено

Не е въпросът да идете при шефа и да поискате повишение. Преди това трябва да си направите домашното. Това означава, че трябва да навлезете на дълбоко във вашата индустрия (дори ако трябва да го правите в почивните си дни) така че когато се срещнете с мениджъра си, да му покажете ясно защо трябва да ви повиши заплатата. Вие трябва да говорите за целите и нуждите на компанията, за нейните пропуски, за силните и слаби страни на конкуренцията и т. н. Просто трябва да имате стратегия за тези важни преговори.

2. Те винаги си подготвят почвата

Хората, които получават това, което искат в живота, умеят да преговарят с увереност. Те забравят за своите страхове и опасения, дори понякога когато силно желаят нещо, са готови да забравят и ценностите си. Освен това те винаги умеят уж случайно и непреднамерено да насочат дискусията към темата, която ги интересува, така че да създадат възможност за по-успешен разговор с по-висшестоящите от тях. Освен това тези хора умеят да дават точните отговори, без да се замислят твърде дълго, което прави добро впечатление у събеседниците им.

3. Те мислят позитивно

Този тип хора вярват, че могат да успеят; те вярват, че са по-добри от другите и са сигурни, че могат да победят конкуренцията. Освен това те не си слагат спирачки с това да мислят дали тяхното повишение е справедливо или не. Те просто влагат усилия, енергия и време да разширяват своите перспективи.

4. Те знаят кога да замълчат или да напуснат преговорите

Тези хора са наясно какво искат и как да го поискат. Когато преговорите категорично не вървят в тяхна полза, те поемат риска да забавят разговора, да променят темата или да замълчат. Правят го не защото са готови да бъдат победени в тази битка, а защото знаят, че има време да спечелят войната. Те просто гледат да си оставят вратичката отворена и след време връщат темата на кръглата маса и така докато не постигнат желаното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари