IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога вашият „приятел“ се оказва враг в офиса

2 декември 2014 07 43

Някои хора са готови на всичко, за да пробият

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Парите, кариерата и славата могат да провалят всяко приятелство. Или дори да ви заблудят, че имате такова с някого. Със сигурност ви се е случвало да се сближите с човек от офиса и после да се разочаровате от поведението му в конкретни моменти.

Като цяло е прекрасно, ако можете да си намерите истински приятели в службата, защото това ще я направи в пъти по-приятна, отколкото ако сте вълк-единак. Внимавайте обаче с кого се сдружавате, защото може лесно да ви забие нож в гърба.

Ето и кои са знаците, че вашият приятел, всъщност не ви е никакъв приятел:

Крие важна информация

След работа излизате често заедно, ходите си на гости и дори разменяте по бира или сладолед. В офиса обаче той/тя често задържа важна информация за себе си, която би ви била полезна и би помогнала да решите по-ефикасно задачите си.

Помага, когато трябва да се покаже

Ако го/я помолите за помощ винаги е зает/а, разсеян/а или си намира друго оправдание, но пред шефа е най-състрадателният, трудолюбив и приятелски настроен човек. Забележи ли, че около вас има някой от ръководството, веднага се притича на помощ, за да се себеизтъкне.

Приписва си успехите ви

Това е често срещано явление, когато работите в екип по даден проект. Уж приятели, ама не съвсем. Накрая той/тя отива при шефа и се изповядва колко усилия му/ѝ е коствало да намери решението и да приключи задачата. А всички участвали са били сякаш просто за фон.

Клюкари по ваш адрес

Тази черта е типична за жените. Може лесно да разберете дали тя ви е предала, ако в офиса се разнесе клюка за нещо, което сте споделили само на нея. Разбира се, може да получите и директно потвърждение от наистина добронамерени колеги, които открито да ви признаят какво вашата псевдо-приятелка говори зад гърба ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари