IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените са по-силни в преговорите от мъжете

10 декември 2014 08 14

Борят се до дупка, особено когато са засегнати интересите на трети човек

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Напук на схващанията, че мъжете са по-добри в преговорите, ново проучване показва, че това съвсем не е така. То обхваща 51 други изследвания, в които са взели участие над 10 000 души, 50 % от които жени.

„Оказва се, че представителките на нежния пол могат да бъдат много по-умели дипломати и по-успешни в преговорите, особено, ако се борят за някой друг човек. Тези, които имат опит в договарянето на условия се справят дори в пъти по-добре от господата“, твърди Дженс Мазей от университета в Мюнстер.

„Дамите са много настървени, когато става въпрос за някаква социална тематика или защитаването на конкретни права. Те са изключително борбени и в доказването на равноправието между половете“, допълва Мазей.

Новите резултати оборват категорично твърдението, че силният пол преговаря по-добре от нежния. Емоционалността на жените лесно може да се превърне в тяхна полза, тъй като тя ги мотивира да бъдат по-убедителни и да вярват в идеята/твърдението си, констатира екипът, провел проучването.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
...... това е поредната тъпотия деляща хората на мъже и жени .... чудя се как още се продават книгите на тези т нар изследователи ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Абсолютно. Помислете си само в Каменната ера на жената и се е налагало да общува с другите жени, да разрешава конфликти и т.н. докато мъжът е трябвало да е тих за да не изплаши плячката и съответно не е упражнявал много говоренето и дипломацията. Е, това си е заложено и до днес. в 90% от случаите жените говорим повече и не само говорим, но и знаем как да изслушваме другата страна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар