IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как интернет помага на кариерата ви

3 февруари 2015 10 16

4 основни начина

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато сте били дете и сте играли на компютъра, едва ли сте си представяли, че един ден той ще помага на професионалния ви живот.

В днешно време интернет е мястото, където можете да намерите отговор на всеки един въпрос. Съвременните хора вече не си представят живота си без наличието на световната мрежа, като има такива индивиди, които са онлайн 24 часа в денонощието. Всъщност интернет е проектиран и разработен не само, за да улеснява живота на хората, но най-вече да им дава повече бизнес възможности.

Ето и по какви начини интернет помага на кариерата ви:

1. Чрез него можете да финансирате бизнеса си.

Не е достатъчно да имате страхотна идея за нов бизнес, която може да ви хрумне именно чрез ровене в интернет, но трябва да имате и парите, за да финансирате тази велика идея. За щастие, чрез интернет можете да намерите компании, които дават капитал за стартиращи проекти, което е една сериозна възможност за младите предприемачи. Например, Kickstarter.

2. Интернет ви дава шанс за по-добро образование.

Ако сте гладни за знание, интернет е най-доброто място, което може да задоволи апетита ви. Чрез него можете да завършите висше образование дистанционно. Вече е пълно с онлайн университети, които предлагат на студентите си сериозна гъвкавост. Изобщо мрежата дава достъп и възможност на хората, намиращи се в най-отдалечените части на света, също да се образоват и да могат да кандидатстват за различни работни места. Всъщност вече почти всички компании набират кадри чрез интернет.

3. Можете да поддържате връзка с всеки един човек по света.

Facebook служи като ежедневна гимназия, която ви информира какво се случва с живота на старите ви приятели. Платформи като Skype или FaceTime могат да ви свържат веднага с хора в Китай или Ню Йорк. Форумите и платформите за съобщения ви позволяват да водите дълги разговори с хора на другия край на света. Twitter ви позволява да общувате с много хора едновременно и то в реално време. Всички тези връзки на хората, иначе отдалечени на хиляди мили един от друг, могат да са ви полезни за бизнеса и кариерата по много различни начини.

4. Интернет ви забавлява, но и ви дава възможност вие да забавлявате другите.

Ясно е, че интернет е като лунапарк – място пълно със забавления и за деца, и за възрастни. Истината е обаче, че много хора изградиха бизнеса си именно забавлявайки другите чрез интернет. Тоест, виртуалното пространство е пълно с опции за кариерно развитие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари