IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните, с които ще победите конкуренцията

6 март 2015 15 16

Тактики, които да използвате по време на интервю за работа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много от търсещите работа се притесняват за това как се справят другите кандидати по време на интервютата.

В повечето случаи обаче това е опасно за самите тях, защото именно притеснението от конкуренцията изиграва лоша шега на много хора, които си търсят ново работно място.

В крайна сметка – няма смисъл да се притеснявате за неща, които не може да контролирате.

Трябва да обърнете внимание само на това, което е във вашите ръце и което може да подобрите.

Следващите тайни или с други думи тактики, ще ви помогнат да бъдете по-уверени по време на интервюто за работа и да спрете да се притеснявате от вашите конкуренти:

1. Съсредоточете се върху вашите уникални способности

Всеки човек има определен талант или определена способност, която го прави изключително добър в дадена работна област. При вас това могат да бъдат аналитичните ви умения, способността ви да печелите клиенти, големият опит в управлението и т. н. Намерете това, което ви прави най-добрите и се фокусирайте именно върху него.

2. Давайте нагледни примери за вашите качества

Повечето автобиографии си приличат, което прави почти всички търсещи работа еднакви в очите на работодателя. Важно е вие да се откроите, като най-добрият начин да го направите, е да подкрепите автобиографията си с примери. Давайте конкретни доказателства за успешната си работа до момента при предишни кандидати. Важно е те да бъдат съобразени с длъжността, за която кандидатствате сега, разбира се. Не залагайте на празните приказки, а на фактите.

3. Покажете своите умения и положителни страни

Работодателите наемат хора, които харесват. Ето защо е важно по време на интервютата за работа да показвате, че имате добри комуникативни умения, че знаете как да общувате с хората, да се адаптирате успешно в определена обстановка и т. н.

4. Забравете за конкуренцията

За да не проваляте своя собствен шанс, забравете за останалите кандидати за същата позиция. Не е нужно да внасяте допълнително напрежение, защото малко или много вече се притеснявате. Мислете за своите положителни качества и дайте най-доброто, на което сте способни.

5. Погрижете се подобаващо за външния си вид

Не прекалявайте в старанието си да си придадете бизнес вид. Разбира се, няма да бъде хубаво, ако се явите на интервю за работа в твърде лежерен вид, но и престараването не е препоръчително. Добре е да заложите на среден вариант, в който също така да се чувствате най-удобно. Хубаво е предварително да се запознаете с дрескода в конкретната компания и да се съобразите максимално с него.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари