IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдъхновяващи цитати на Стив Джобс

9 март 2015 11 51

Мъдри мисли, които ще ви помогнат в работата

Стив Джобс; Снимка: Getty Images

Стив Джобс; Снимка: Getty Images

Стив Джобс е не само умът, който стои зад една от най-успешните компании в света, но и човекът, който успяваше да впечатли всички със своите запомнящи се презентации. Друго характерно нещо за Стив бе неговата прямота и неповторим усет към работата. Ето защо всеки от нас може да почерпи вдъхновение именно от мъдрите думи на Джобс.

Някои от най-провокиращите мисълта думи на гения, събрани от негови интервюта и речи:

„Креативността е просто свързване на нещата. Когато попитате креативни хора по какъв начин са направили нещо, те се чувстват малко виновни, защото всъщност не са го направили, а просто са видели нещо. То става очевидно за тях след известно време“.

„Да знаеш, че ще умреш е най-добрият начин да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш какво да губиш. Вече си гол. Няма причина да не последваш сърцето си“.

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са свикнали да бъдат в среда, в която се очаква съвършенство“.

„Не можете да свържете точките, гледайки напред, можете да ги свържете, само ако гледате назад. Така че ще трябва да се доверите, че точките някак ще се свържат във вашето бъдеще. Трябва да вярвате в нещо – вътрешен глас, съдба, живот, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме разочарова и направи всички промени в моя живот“.

„Работата ще заема голяма част от живота ви и единственият начин да сте наистина доволни, е да правите това, което смятате, че е страхотна работа. А единственият начин да правите нещо страхотно, е да обичате това, което правите. Ако все още не сте го намерили, продължавайте да го търсите. Не се примирявайте. Вие ще усетите със сърцето си, когато го намерите. И като всяка силна връзка, тя ще става все по-добра и по-добра с времето. Така че продължавайте да търсите, докато не намерите“.

„За мен не е от значение да бъда най-богатия човек в гробището. Да отида вечер в леглото и да си кажа, че сме направили нещо страхотно – това е, което има значение за мен“.

„Да ме уволнят от Apple беше най-доброто нещо, което можеше да ми се случи. Тежестта от това да бъдеш успешен беше заменена с лекотата на битието на отново начинаещ. Това ми даде свободата да навляза в един от най-творческите периоди в живота ми“.

„Убеден съм, че половината от това, което разделя успешните предприемачи от неуспешните, е чистото постоянство“.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )