IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото между успешните стартиращи предприемачи

27 април 2015 10 41

Отличителни характеристики

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако планирате да започнете свой собствен бизнес, вероятно сте наясно, че това никак не е лесна задача. Заемайки се с такова начинание, човек се изправя пред много предизвикателства и трудности.

Въпреки това, ако имате нужните качества, мотивация и желание, то по-вероятно е да успеете. Освен това ще ви бъде полезно да се учите от примера на вече успешни стартирали предприемачи.

Ето и кое е общото между тях, което със сигурност ще ви бъде от полза:

1. Те винаги предпочитат да действат, вместо да мислят

Подробният план е полезен, но винаги съществува вариант нещата да не се случат, както сте ги планирали. Ето защо не трябва да обмисляте прекалено всяка своя стъпка, а по-скоро да се водите от идеята си и да действате повече. Разпределяйте по-голямата част от времето си в реална работа и много по-малко в нейното планиране. Все пак с практиката човек добива най-добрите знания!

2. Те смятат, че ограниченият капитал е нещо положително

Звучи странно, но това наистина е така. Когато човек залага по-малко, той се старае да развие бизнеса си и влага всички свои усилия в това начинание – да го разраства. Ако пък се влагат повече пари, има по-голям риск от провал. Това е така, защото човек е спокоен, че има достатъчно средства, които да инвестира (дори да е на загуба), но реално това го прави по-муден в работата му.

3. Те инвестират само в това, от което се интересува клиентът

Успехът никога не се определя от луксозния офис, а от печалбата. Печалбата от своя страна е резултат от доброто взаимодействие с клиентите. Ако стартирате свой бизнес, трябва да сте сигурни, че предлаганият продукт/услуга наистина ще заинтригува хората. Колкото по-атрактивно, толкова по-голям интерес и съответно печалба за вас.

4. Те никога не правят компромиси с местоположението

То е от изключителна важност за успеха на начинанието. Не бива да разчитате само на отличното обслужване, защото то в голяма част от случаите не е достатъчно. Например, ако разположите ресторанта си в краен квартал, колкото и любезни да бъдат сервитьорите и колкото и вкусна да бъде храната, едва ли ще достигнете до максималния брой хора, който желаете.

5. Те не правят нищо, което не генерира приходи

Всичко, което правите, трябва да увеличава вашите доходи. Сведете до минимум административните задачи, за да сте сигурни, че съсредоточавате усилията си към генериране на приходи. Разбира се, може да правите това, което обичате, но само ако то ви носи пари. Ако не е печелившо – по-добре го отложете до момента, в който нямате финансова стабилност от друго място.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари