IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените в киното, които практикуват професия мечта

3 май 2015 13 03

Вижте на кои филмови героини завиждат повечето дами

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Не е тайна, че жените управляват света, особено във филмите. Често в кинолентите дамите са красиви, щастливи, успешни и упражняват власт.

Тези филмови образи вдъхновяват надеждите за кариера на много жени по света. Представителките на нежния пол се нуждаят от подобен модел за подражание, въпреки че той често си остава само мечти, но пък какви!.

Ето и най-вдъхновяващите успешни жени от големия екран:

1. Ел Уудс „Професия: блондинка“

Ел изглежда красива, но глуповата блондинка и въпреки това отива да учи право в престижен университет. Към края на филма тя се превръща в успешен адвокат с ясни цели в кариерата. Тя е смела, дръзка, има самочувствие и крие интелект под сексапилната си външност.

Снимка: outnow.ch

2. Кейт Холбрук, „Майка под наем“

В този филм, Тина Фей играе изпълнителен директор на голяма компания за здравословни храни. Тя има забързан график, но изглежда не ѝ е трудно да се оправя в корпоративния свят. Освен това, когато се оказва, че не може да си роди бебе – тя намира кой да ѝ го роди, тъй като е достатъчно оправна и има решение за всеки проблем.

Снимка: outnow.ch

3. Анди Сакс, „Дяволът носи Прада“

Анди успява да се справи с взискателната си шефка и да си осигури мечтаната професия на моден журналист. Тя е кариеристка, която обаче има и други ценности в живота и знае, че успехът няма стойност, ако няма с кого да го споделиш.

Снимка: outnow.ch

4. Мери Фиоре, „Сватбеният агент“

Героинята на Дженифър Лопес планира сватби и големи събития с лекота. На всичкото отгоре тя намира любовта по време на работа! Тя ни показва, че ако не преследваме това, което искаме в живота, ще изпуснем своя късмет.

Снимка: outnow.ch

5. Д-р Райън Стоун, „Гравитация“

Сандра Бълок се изкачи буквално на върха на света с този филм. В него тя играе специалист астронавт. Тя е умна, смела и преди всичко – умее да взима решения и да действа хладнокръвно, когато е под огромно напрежение.

Снимка: outnow.ch

6. Беки Фулър, „Сутрешен блок“

Образът на Рейчъл Макадамс е продуцент на телевизионно предаване – сутрешен блок. Точно когато тя смята, че кариерата ѝ е пред провал, получава възможност за нов старт и успява да се изкачи на върха. Тя е принудена да поема рискове и да жонглира с куп отговорности – но успява. Едно от най-големите ѝ качества е нейното постоянство.

Снимка: outnow.ch

7. Грейси Харт, „Мис таен агент“

Тук Сандра Бълок е полицайка под прикритие, която се прави на кралица на красотата. Грейси изпълнява отговорностите на опасната си работа, но също така успява да изглежда блестящо. В крайна сметка тя спасява живота на своя приятелка, следвайки собствените си инстинкти, дори когато шефът й не е съгласен с нея.

Снимка: outnow.ch

8. Маргарет Тачър, „Желязната лейди“

Маргарет Тачър (в ролята е Мерил Стрийп) е първата жена министър-председател на Обединеното кралство, което прави историята ѝ вдъхновяваща. Желязната лейди има и по-мека страна под повърхността на силната си воля, която показваше пред обществото. Филмът ни разкрива как една реална жена може да пробие в доминирания от мъжете свят на политиката. Тачър винаги ще бъде запомнена като пример за силна жена. Колкото до Мерил Стрийп, тя също е силна и успешна, както в професията, така и в личния си живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари