IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Издайническите знаци, че ви трябва по-добра работа

6 юли 2015 12 40

Разберете кои са те

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много хора са се озовавали в следната ситуация – чувстват се депресирани, нещастни и като „в капан“ по отношение на своята работа. Те имат една-единствена мечта – да напуснат и да си намерят по-добро място, на което да се чувстват доволни и удовлетворени. Най-вероятно в тези случаи става въпрос за наистина неприятни работни места или просто за момент, в който хората вече са осъзнали нуждата от промяна.

Много от работещите обаче се нуждаят от време, за да разберат, че имат нужда да сменят работата си. Може би и вие попадате сред тях и имате нужда да проверите? На първо място – след като четете тази статия, вероятно нещо във вас ви говори, че наистина заслужавате по-добро работно място.

В случай, че вашият вътрешен глас не ви е достатъчен, вижте кои са издайническите знаци, че се нуждаете от по-добра работа:

1. Не се чувствате комфортно, но все още не твърде лошо, за да напуснете

Самият факт, че не се радвате на комфорт на работното място е показателен. Ако всеки ден мислите с какво ли кофти ще се сблъскате днес – значи заслужавате нещо по-добро. Всъщност започнете да си търсите нова работа, колкото може по-скоро, а не чакайте, докато положението стане непоносимо.

2. Правите това, което смятате, че е „правилно“

Чувствате ли, че сякаш правите нещата, които другите очакват от вас, вместо тези, които реално искате? Спрете да преследвате мечтите на родителите си или пък не се опитвайте да впечатлите приятелите си с работа, която всъщност не харесвате. Послушайте сърцето си, защото колкото повече отлагате, толкова по-трудно ще ви става.

3. Намирате работата си за монотонна и скучна

Има разлика между скучни задължение през иначе приятната работна седмица и цяла работна седмица, която ви отегчава. Ако мечтаете за по-хубава работа, време е да направите това, което трябва, за да се сбъдне вашата мечта.

4. Колегите ви влияят зле

Хората около един човек имат огромно влияние върху неговия живот, ето защо не трябва да си позволявате да се чувствате зле около своите колеги. Ако не се разбирате с тях, придобивате лоши навици или просто всеки ден нямате търпение да „избягате“ от тяхната компания – значи просто трябва да си потърсите нови колеги.

Какво да направите?

След като вече вероятно сте разбрали, че имате нужда от промяна, идва по-трудната част. Да разберете какво всъщност искате да работите и да съберете смелост да се борите за него. Ето защо може да си помогнете с два „помощни“ въпроса, благодарение на които по-лесно ще поставите основата:

– Ако знаете, че ви остават само 5 години живот, но през този период ви се налага да работите, с какво бихте искали да се занимавате?

– Ако имате неограничен финансов ресурс, какво бихте направили?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари