IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се харесате на непознат човек тутакси

27 август 2015 13 20

Това е особено трудно начинание за интровертите

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Срещата, запознанството и разговорът с нови хора могат да бъдат смущаващи, особено за хората, които са интроверти, които са срамежливи или необщителни по природа.

Дори да сте екстроверт, ако сте имали лош ден, пак едва ли ще имате желание да направите добро първо впечатление на новия си познат.

А първото впечатление е много важно, особено в бизнес средите (ако се срещате с нови колеги или клиенти). Нова статия на сайта Business Insider предлага седем много полезни съвета за създаване на мигновено положително впечатление.

Ето и какво трябва да направите следващия път, когато срещнете някого за първи път и искате да му се харесате веднага:

1. Усмихвайте се много.

Усмихвайте се често и искрено, докато говорите с новия си познат. Така ще изглеждате по-достъпни и положително настроени. Усмивката създава една позитивна нагласа за целия разговор. Освен това тя ви помага да се чувствате по-щастливи от новото си взаимодействие.

2. Използвайте името на новия си познат поне няколко пъти в разговора.

Хубаво е, когато се запознавате с нови хора мигновено да запомняте имената им (трудно е, но трябва да си го наложите). Освен това е добре да използвате името на събеседника си по време на беседата ви. Хората са така програмираните, че обичат да чуват собствените си имена - това действа добре на егото им.

3. Разчупете леда с чувството си за хумор.

Дори да водите бизнес разговор с непознат до сега човек, опитайте се да пуснете някоя премерена шега, за да разчупите леда по-бързо. Дори вашата шега да остане неразбрана и събеседникът ви да не се разсмее, фактът, че се опитвате да се забавлявате, ще ви направи по-симпатичен в неговите очи.

4. Мислете за езика на тялото си.

Не скръствайте ръце пред гърдите си или на талията си, нито пък ги пъхайте в джобовете си. Правете контакт с очите на събеседника си, дръжте гърба си изправен и стойте с двата си крака стъпили здраво на земята (не пристъпвайте от крак на крак). Така ще изглеждате по-надеждни и достъпни.  

5. Правете движения с ръцете по време на разговора.

Жестикулирането с ръце демонстрира ентусиазъм и прилив на енергия. Хората, които ръкомахат по време на разговор изглеждат по-живи и получават повече положителни реакции от събеседниците си, в сравнение с тези, които не жестикулират - те изглеждат скучни и резервирани.

6. Оставете събеседника си да говори за себе си.

Задавайте въпроси на събеседника си и обърнете внимание на това, което той/тя ви казва. Насърчавайте новия си познат да говори за себе си, за своите страсти и хобита. Това ви гарантира задаването на един добър, положителен тон на вашия разговор.

7. Започвайте разговори с непознати по-често.

Практиката ни прави по-перфектни, дори и когато става въпрос за да разговори с непознати. Затова завързвайте по-често такива непринудени контакти, дори и на места като магазини, пазари, в градския транспорт, на улицата и др. Просто практикувайте  - ще ви е полезно в кариерата!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари