IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които ви пречат да преследвате целите си

10 септември 2015 07 01

Топ 10

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Преследването на целите изисква смелост, време, пари и самочувствие. Затова много хора си измислят хиляди извинения и оправдания, за да не се борят за мечтите си.

Трябва да осъзнаете, че всъщност сте готови да скочите в неизвестното, но просто нещо ви спира.

Ето и десет неща, които може би ви задържат по пътя към успеха:

1. Страх ви е.

Страхът е една от най-големите пречки в живота. Повечето хора се страхуват от провал, дори да имат страхотни идеи и да са много добри в нещо конкретно. Или трябва да преодолеете страха си и да действате, или да се примирите с липсата си на успех.

2. Не разполагате с достатъчно пари.

Парите никога не са достатъчно. Дори и да спечелите от лотарията, пак ще ви се струва, че не сте стабилни финансово. По-добре вземете малък заем и стартирайте своя нов бизнес, вместо да умувате на тема „пари“.

3. Нямате нужното време.

Ако имате определена страст, все ще намерите време за нея. Ако трябва няма да си почивате или ще намалите времето си със своето семейство, докато не намерите време, за да реализирате мечтите си.

4. Не знаете как да го направите.

Понякога хората си фантазират, че откриват ресторант или закусвалня, но след това бързо се отказват с оправданието, че не знаят нищо за бизнеса със заведения за хранене. Ако това е вашата цел, ще съберете достатъчно информация по темата.

5. Липсва ви план.

Липсата на бизнес план не трябва да ви спира да преследвате целите си. Отделете време и си направете план, а след това започнете да го прилагате стъпка по стъпка.

6. Поставяте личния си живот на първо място.

Човек може да е добър съпруг и родител и пак да не се отказва от индивидуалните си мечти. Говорете с вашето семейство и им обяснете, че ще бъдете по-щастливи, ако преследвате страстите си. Помолете ги да ви подкрепят и дори да бъдат част от този процес.

7. Следите обществените норми.

Можете да сте 20-годишен успешен бизнесмен или 50-годишен студент – това си е ваша работа. Просто не позволявайте на обществото да ви казва кое е правилно и кое не, а преследвайте мечтата си за реализация!

8. Не се имате за достатъчно талантливи/кадърни.

Липсата на самочувствие може да бъде голям проблем. Говорете с близък човек или с терапевт, за да стигнете до корена на проблема.

9. Все още не знаете какви са вашите цели/страсти.

На някои хора им отнема години, за да открият истинската си страст. Помислете какво ви е харесвало да правите като сте били дете. Спомнете си нещата, които са предизвиквали истинска радост в душата ви.

10. Не смятате, че заслужавате успех.

Всеки заслужава щастие и успех!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари