IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роден лидер ли сте?

26 ноември 2015 08 20

8 знака, че се борите за успеха със зъби и нокти

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има хора, за които успехът е по-желан, по-бленуван и по-стойностен, в сравнение с други. Те просто са по-мотивирани и работят по-усилено от своите връстници и колеги.

Тези хора имат своите характеристики, които ги разделят от останалите. Най-общо казано това са страст, постоянство и по-голяма издръжливост.

Ето и няколко знака, че вие сте от тази „порода“:

1. Когато грешите, го правите без дори да трепнете

Най-успешните хора са склонни да имат две общи неща: Те за нищо на света не са склонни да се провалят и малко се интересуват от мнението на другите за себе си. С други думи, тези хора инвестират време и енергия в това да „замазват“ своите неуспехи и да изтъкват своите успехи, дори и да са минимални. Когато тези хора паднат, те стават бързо, преди другите да забележат, изтупват се и продължават напред.

2. Продължавате да се борите, дори когато вече се чувствате победени

Тези хора са мотивирани да преодолеят всяка една пречка по пътя си към успеха. Те са упорити и не се отказват, дори когато нещата станат напечени. Те просто са задвижвани от своята вътрешна амбиция и спортен дух на победители.

3. Готови сте да се изправите срещу страховете си

Успешните хора вярват в себе си и като цяло предизвикателствата по пътя им нагоре не ги парализират, а точно напротив – устремяват ги. Тези хора извличат от себе си най-голяма енергия, именно когато нещата станат трудни. Точно затова те се открояват като фламинго в ято чайки.

4. Гледате да държите емоциите си под контрол

Тези хора гледат емоциите им да не ги предават. Просто не дават на чувствата си да вземат властта, а ги управляват ефективно, като ги държат под контрол. Тези индивиди знаят, че емоциите могат да ги накарат да загубят своята решителност и лесно да объркат избраната посока. Успешните хора са самоуверени, но не и импулсивни.

5. Вярвате сляпо на интуицията си

Има тънка линия между това да се доверяваш на чувствата си и да се уповаваш на интуицията си. Успешните хора слушат вътрешния си глас, но винаги размишляват и върху фактите.

6. Държите се като водач, дори когато няма кой да ви следва

Успешните хора вярват в себе си и сами определят координатите на посоката, в която ще се движат. Те са решителни и смели и така печелят последователи. Дори когато няма кой да ги следва, те се държат като лидери.

7. Винаги спазвате сроковете и дори ги изпреварвате

Тези хора спазват крайните срокове и дори ги изпреварват, за да надминат очакванията на хората над себе си. Успешните личности знаят, че за да се откроят от всички останали, трябва да афишират своето надмощие по какъвто начин могат.

8. Фокусирате се върху детайлите, дори когато сте уморени

Тези хора обръщат внимание на подробностите. Когато са изправени пред предизвикателството, те са готови като следователи да проучат всички факти и детайли, за да намерят верния отговор или пък слабото място на конкурента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари