IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да постигнете каквото желаете в кариерата

23 януари 2016 13 30

Дори да не сте на желаната работа, не се отказвайте от мечтите си

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Почти всеки има някаква идея как иска да се развие кариерата му. Малцина обаче са късметлиите, които бързо могат да се озоват на мечтаната работа и позиция. Често това е процес, който налага да преминете през професии и назначения, които са доста далеч от представите ви за правилно кариерно развитие, ала и това има своите предимства. Все пак трябва да натрупате опит и контакти и дори „най-смотаната“ работа може да ви помогне да реализирате мечтата си.

Ето и какво да направите, ако се озовете в такава позиция:

Покажете на всички, че сте нужни

Изпълнявайте възложените ви задачи, но и намерете ниши, в които никой не се е реализирал и започнете да ги разработвате. Така с времето ще покажете на шефовете, че имате доста по-голям потенциал и може да вършите по-сериозни и важни неща, които да ви донесат повишение и повече отговорности.

Имайте цели

Никога не забравяйте каква е крайната ви цел. Дори да работите като рецепционистка, а да мечтаете да сте майстор готвач, намерете време да се изявите и в тази насока. Давайте смело предложения във фирмата, ако смятате, че сте компетентни по вълнуваща ви тема, а защо и да не изненадате всички с уникални сладки изкушения на коледното парти, така че да потренирате и да впечатлите всички с „тайния“ си талант.

Правете контакти

Контактите с хора на важни позиции са ключови за вашето кариерно развитие. Без значение къде и какво работите, със сигурност ще срещате различни хора и някой от тях може и да ви помогне да получите своята работа мечта за в бъдеще.

Говорете смело

За да се чуе гласът ви, все пак трябва да говорите и да имате какво да кажете. В случай, че имате решение или някакво предложение по даден казус, не се колебайте да го изложите по подходящ начин пред подходящите хора. Дори да сте обикновена секретарка, има начин да повлияете на хода на събитията във фирмата и да ви забележат.

Намерете си ментор

Никой не се е родил научен, така че менторите в живота са важни. Ако в офиса има човек, който вече е спечелил вашето възхищение и считате за авторитет, опитайте да се сближите с него, за да попиете от мъдростта и опита му за реализиране на собствените ви цели.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари